Günümüzde akıllı telefonların ülkemizdeki vergiler nedeniyle normalden daha pahalı olması, birçok kullanıcının amiral gemisi modellerle arasında bulunan bir engel olarak görülüyor. Dolar kurundan çevrildiği zaman alınabilecek gözüyle bakılan ancak vergiler üstüne eklendiği zaman birçok kişinin bütçesini aşan bu cihazları yine de yurt dışından alma imkanınız bulunuyor ancak bu yolu seçerseniz telefonunuzu kaydettirmeniz gerekiyor.

Telefonunuzu kaydettirmediğiniz durumda telefon, kendisine takılan SIM kartı okumuyor ve bu nedenle telefonu yalnızca SIM kartsız mini bir tablet olarak kullanabiliyorsunuz. Tabii uzun bir süredir içerisine hat takılabilen tabletlerin de bulunduğunu varsayarsak hatsız bir mini tablet olduğunu da belirtelim.

Kayıt yaptırmadan iPhone kullanmaya yarayan aparat

Yurt dışından aldığınız bir telefonu ülkemizde kullanmak istiyorsanız telefonun IMEI kaydını yapmanız gerekiyor ki bu da 1.838 TL'lik bir ek ücret olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kişi de bu paranın pahalı olduğunu düşündüğü için farklı yolları tercih edebiliyor.

Tam da bu noktada ortaya çıkan 180-200 TL arasındaki bir aparat, telefonu IMEI kayıtsız bir şekilde aramalara açabileceğini iddia ediyor. Biz de sizler için bu aparatın ne kadar gerçek olduğunu test ettik.

Kredi kartından hallice bir büyüklüğe sahip olan ve telefona Bluetooth bağlantıyla bağlanan bu aparatta bir adet SIM kart girişi bulunuyor. Telefonunuzla aparat arasındaki bağlantıyı sağlayıp SIM kartınızı aparata taktıktan sonra hattınıza gelen aramalar telefonunuza düşüyor. Tabii ki aparatı kullanmak için telefonunuza da bir uygulama indirmeniz gerekiyor.

Tüm bunları anlattıktan sonra akıllarda tek bir soru oluşuyor: Bu aparatın performansı nasıl? Bu sorunun cevabını videomuzdan bulabilirsiniz ancak daha önemli bir soruyu da sizlere hatırlatmak isteriz: Şu an için bu aparatın yasal olup olmadığına dair hiçbir açıklama yok ve biz bu aparatın yasal olmadığını düşünüyoruz. Aparat yasal olsa dahi tüm hat bilgilerinizi Çinli bir uygulama geliştiricisine açmış olacaksınız. Bu nedenle aparatı almayı düşünürken bu soruları da aklınızın bir kenarında bulundurmanızı tavsiye edip sizleri videoyla baş başa bırakıyor ve iyi seyirler diliyoruz.