Bu yılın son çeyreğinde yeni nesil konsolların çıkacak olması pek çok oyun severin kafasını karıştırmış durumda. Genel olarak akıllarda aynı soru var. 2020 yılında hangi konsol alınır?

Pek çoğu şimdiki nesil konsollardan birini almak yerine yeni nesil bir konsolu beklemenin daha doğru olduğunu düşünüyor olabilir. Lakin durum pek de böyle değil. Konsolları ve fiyatlarını yerinde gözlemlemek için Bakırköy’de bulunanan Media Markt mağazasına gittik. Sorunun cevabını videomuzda bulabilirsiniz.

Genel olarak kullanıcılara sunulan seçenekleri gözlemledik. Hangi oyuncunun hangi konsolu alması gerektiğini de videoda net bir şekilde dile getirdik. Şunu kabul etmemiz gerekiyor. Şimdi alacağını bir PS4 ya da Xbox One’ın henüz 2 – 3 sene daha ömrü var.

Nintendo Switch’in ise kullanım süresi PS4 ve Xbox One’a nazaran çok daha uzun. Burada önemli olan unsur alacağınız konsoldan beklentinizin ne olduğu. Yine de son karar siz kullanıcıların olacak.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Ekim ayı gibi konsollar için alınan gümrük vergisinde bir düşüş olacak. Lakin bu düşüşün fiyatlara ne derece yansıyacağı şimdilik meçhul. 

Hali hazırda Türkiye garantili bir konsol almak istediğinizde 3500 TL üzeri bir meblağı gözden çıkarmanız gerekiyor. Fakat dediğimiz gibi bu konsolların hala 2 – 3 yıl ömrü var. Dolayısıyla boşa bir yatırım sayılmaz.

PS5 ve Xbox Series X‘in de 7000 TL civarında bir fiyatla geleceğini hesaba katarsak, şimdiki nesil konsollar hala ideal seviyelerde diyebiliriz.