Xbox konsol cephesinin en önemli avantajlarından biri olan Gold Live aboneliğinin yıllık sürümü kaldırılıyor. Abonelerine her ay 2 ücretsiz oyun vermesiyle bilinen bu paketin 1 ya da 3 aylık sürümleri halen kullanılıyorken yıllık sürümün internet sitesinden kaldırıldığı ortaya çıktı.

Xbox Gold Live yıllık aboneliği artık yok

12 aylık sürümde daha uygun bir fiyat seçeneği sunan Microsoft’un bu adımı neden attığı bilinmiyor. İlk olarak Microsoft’un ABD sitesinde hayata geçirilen bu değişikliğin Türkiye sitesinde de karşımıza çıktığını görüyoruz. Siteye girdiğimizde 1 ve 3 aylık paketler dışında seçenek sunulmuyor. Aylık pakette 29.99 TL olan abonelik ücretinin 3 aylık pakette ise 74.99 TL olduğunu gördük. Kısa süre öncesine kadar aktif olan yıllık Xbox Gold Live paketinin fiyatı 179,99 TL idi.

Yapılan düzenlemenin Xbox Game Pass ve Xbox Game Pass Ultimate paketleriyle birlikte kafa karıştırmaya başlayan bir abonelik ekosistemini sadeleştirmek için yapıldığı düşünülüyor. Bu arada halen internet üzerinden farklı platformlardan yıllık Gold Live paketinin alınabileceğini de belirtelim.