Tesla, son aylarda ABD’de kuracağı yeni fabrika için uygun bir lokasyon belirlemeye çalışıyordu. Toplamda 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak bu yeni alan, binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağı gibi, şirketin Cybertruck gibi en güncel otomobillerinin üretileceği yer olacak. 

Dünyanın en değerli otomobil firmasının kuracağı yeni fabrika için ABD’de pek çok şehrin mücadelesini görmüştük. Özellikle Austin, Tulsa, Oklahoma gibi şehirlerin Elon Musk’ın yeni fabrikasına ev sahipliği yapmak için görüşmeler yaptığı biliniyor. Tesla ise sonunda yeni fabrikasını kuracağı şehri belirledi. Şirketin çarşamba günü yaptığı açıklamada, yeni fabrikanın Teksas’ın Austin şehrinde kurulacağı açıklandı. 

Toplamda dört, ABD’de ise ikinci fabrikasını kuracak Tesla, Austin Uluslararası Havalimanı’na 5 dakika, şehir merkezine ise 15 dakikalık mesafede bulunacak. Arazinin Colorado nehri boyunca uzanan “ekolojik bir cennet” olduğunu söyleyen Elon Musk, yeni fabrikayla önemli projelerini geliştirmeye de bir adım daha yaklaşacak. 

Tesla’nın yeni modelleri bu fabrikada üretilecek

Tesla’nın kuracağı yeni tesis, şirketin merakla beklenen modellerinin de önünü açacak. Bu modeller arasında Cybertruck, Semi Truck, Model 3 ve Model Y bulunuyor. Toplamda 464.515 m²’lik  devasa bir alana kurulacak fabrika, saati 15 dolar olan 5.000 kadar işçiye istihdam sağlayacak. 

Tesla’nın Austin’de kurulacak yeni fabrikayla, dev fabrika sayısı da 4’e yükselmiş olacak. Şirketin Kaliforniya, Freemont’taki devasa fabrikasının yanı sıra, Şanghay ve Berlin’de de fabrikaları bulunuyor. Austin ise şirketin dördüncü fabrikası olacak. Tesla, ayrıca Kaliforniya fabrikasını, önümüzdeki süreçte 929.030 m²’ye çıkarmayı amaçlıyor. Şirket, her ne kadar dünyanın en değerli otomobil firması olsa da üretim bandında diğer otomobil üreticilerinin gerisinde kalıyordu. Bu devasa fabrikalar ise bu eksikliği giderecek gibi duruyor.