Günümüzün en sevilen tarayıcılarından birisi olan Opera, geçtiğimiz sene internet tarayıcısı tabanlı yeni bir kripto para cüzdanı Opera Kripto Cüzdan'ı herkesin kullanımına sunmuştu. Şu anda bilgisayarların yanı sıra Android ve iOS platformlarında da kullanılabilen Kripto Cüzdan'ın güncel kullanıcı sayısı açıklandı.

Opera tarafından bugün paylaşılan duyuruya göre Kripto Cüzdan, 170.000'i aşkın aylık aktif kullanıcıya sahip. Opera, yaptığı paylaşımda kripto paranın henüz yaygın bir kullanıma sahip olmamasına rağmen kripto para cüzdanına sahip Opera'nın pek çok blok zinciri meraklısı tarafından kullanılmasından memnun olduklarını aktardı.

Kripto Cüzdan'a gelen yenilikler:

Opera'nın duyurusunda paylaştığı tek açıklama bununla sınırlı değildi. Şirket, Kripto Cüzdan'a gelen yeniliklerden de birkaç haber paylaştı. Bu haberlerden birine göre Opera, İngiltere'de Ramp ile yaptığı ortaklık sonucunda kolay ve düşük ücretli kripto para yüklemesini Opera'ya getiriyor.

Bunun yanı sıra şirket, dApp.com ile yaptığı yeni anlaşmayı da paylaştığı duyuruda açıkladı. Yeni dApp'lerin keşfedilmesini sağlayan dApp.com ile yapılan anlaşmayla birlikte Opera, yine kendi seçtiği en iyi dApp'leri kullanıcıların karşısına dApp.com üzerinden sunacak.

Opera, paylaştığı duyuruda internette kripto kullanımı ile ilgili engelleri ortadan kaldırmayı ve yeni ve merkezi olmayan Web3'e açık erişim sağlamayı amaçladıklarını yeniden hatırlattı. Şirket, bunu yapan tek büyük tarayıcı geliştiricisi olduklarını da belirtti ve masaüstü ve mobil cihazlardaki tüm tarayıcılarda blok zincirinin hazır olduğunu ekledi.

Opera tarayıcıyla birlikte kullanıcılar, tarayıcı içinde bulunan Kripto Cüzdan sayesinde kolay bir şekilde işlem yapabiliyorlar. Bunun yanı sıra kullanıcılar, 'internetin geleceği' olarak tanımlanan Web3'ü de kullanabiliyorlar. Geleneksel tarayıcılardan ayrı bir yerde bulunan Opera'yı bu bağlantıdan indirebilirsiniz.