Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile Türkiye'nin enerji, maden ve petrol ile doğal gaz üretim seviyelerine ilişkin bilgiler paylaştı. Söz konusu video, sadece geride bıraktığımız iki yıllık sürece dair istatistikleri barındırıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye, son iki yıllık süreçte elektrik sektörüne toplamda 72 milyar TL yatırım yaptı. Bu yatırımın 51.5 milyar TL'lik bölümü üretim, 15 milyar TL'lik bölümü ise dağıtıma harcanırken; 5.5 milyar TL'lik bölümü iletim için harcandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yayımladığı verilere göre Türkiye'de, son iki yıl içerisinde 229 lisanslı, 1784 lisanssız santral devreye alındı. Bu santrallerin yüzde 97.2'sinin yenilenebilir enerji kaynaklı olduğunu ifade eden bakanlık, devreye alınan santrallerin yüzde 83'ünün yerli, yüzde 71'ininse yenilenebilir enerji kaynaklı olduğunu açıkladı.

Bakanlık, Türkiye'nin ürettiği elektriğin yüzde 59'unun yerli, yüzde 42'sinin ise yenilenebilir enerji kaynaklı olduğunu ifade ediyor. Enerji verimliliği ile ilgili veriler de paylaşan bakanlık, kümülatif tasarrufunun 960 milyon dolar, enerji tasarrufunun 2 bin 774 KTEP olduğunu belirtiyor.

Türkiye'nin son 2 yıldaki enerji ve tabii kaynaklar verileri