Netflix'in iki kurucu ortağından biri ve ilk CEO'su olan Amerikalı teknoloji girişimcisi Marc Randolph, CNBC'ye verdiği röportajda iş dünyasında becerilerini geliştirmek isteyenlere bazı basit tavsiyelerde bulundu. İş dünyasında kendini geliştirmek isteyenlere ilginç tavsiyelerde bulunan 62 yaşındaki girişimci, “kitap okumayın” sözleriyle dikkat çekti.

Birçok girişimcinin aksine çevrimiçi bir kursa katılmak ya da kitap okumak gibi tavsiyelerde bulunmayan Randolph, bunun yerine iş dünyasındaki becerilerini gerçekten geliştirmek isteyenlere kitapları ve dersleri bir kenara bırakıp “Becerilerinizi aktif olarak uygulayabileceğiniz bir yol bulun” önerisinde bulundu.

'İnsanların özel bir şey yapmadığımı, herkesin bunu yapabileceğini bilmesini isterim'

CNBC Make It'e konuşan ünlü girişimciye göre ailenizden birine ya da bir arkadaşınıza bir şeyler satmaya çalışarak iş dünyasındaki becerilerinizi geliştirmek mümkün. Bunun için bir işi herhangi bir girişim firmasına pazarlamakla benzer beceriler gerektiğini belirten Netflix kurucusu, “Önceden düşünmek zorundasın. Gerçek satış noktalarım nelerdir? Daha önce ne gördüler. Nasıl tepki verecekler?” diyor.

Marc Randolph, 1997'de Netflix'i kurduklarında ne kendisinin ve ne de ortağı Reed Hastings'in film endüstrisi ya da video kiralama sektörüne dair hiçbir şey bilmediklerini belirtiyor. Her ikisi de daha önceleri farklı sektörlerde başka işler yapmış olsalar da basit bir fikirleri vardı ve Netflix ile bu fikri takip ettiler.

Daha önce CNBC'ye verdiği röportajda “İnsanların özel bir şey yapmadığımı, herkesin bunu yapabileceğini bilmesini isterim” diyen Amerikalı girişimci, kendisinin kaleme aldığı 'That Will Never Work' (Asla İşe Yaramayacak) kitabında, çok çaba gösteren girişimcilerin dahi kesin cevaplar bulamadığından bahsediyordu.

1999'da Netflix'teki CEO'luk görevinden ayrılan Randolph, 2004'e kadar şirketin yönetim kurulunda yer almıştı. 190'dan fazla ülkede 183 milyon ücretli kullanıcıya sahip olan Netflix'in şu anki piyasa değerinin yaklaşık 217 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.