Dünyanın en popüler oyuncu ekipmanı üreticilerinden bir tanesi olan Logitech, düzenlediği bir etkinlikte yeni kablosuz kulaküstü kulaklığı “Pro X Lightspeed”i duyurdu. Geçtiğimiz yıl duyurulan Pro X modelinin gelişmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkan Pro X Lightspeed, çok önemli iyileştirmelerle birlikte geliyor. Ancak şirket, yeni kablosuz kulaklığını geçtiğimiz yıl ki versiyon ile neredeyse aynı tasarımda sunmayı tercih etmiş durumda.

Logitech Pro X Lightspeed, alüminyum ve çelik tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Pro X'e kıyasla özellikle de tuş bölümünde tasarım değişiklikleri gördüğümüz Pro X Lightspeed, kulaklık üzerinde mikrofon kapama tuşu ve ses ayarlayabilme tuşu gibi detayları bünyesinde taşıyor. Pro X'te ise bu tuşlar, kablo bağlantısı üzerinde yer alıyordu.

Karşınızda Logitech Pro X Lightspeed

Logitech'in yeni kablosuz kulaküstü kulaklık modeli, kullanıcılar için daha keyifli bir kullanım imkanı sunuyor. Öyle ki bugüne kadar gördüğümüz kulaküstü kulaklıklar, genelde deri kaplamalara sahipti. Bu durum, Pro X Lightspeed'de biraz değişiyor. Kullanıcılar, deri kulaklık pedlerini kullanabilecekleri gibi kadife yapıdaki pedleri de tercih edebiliyorlar.

Logitech Pro X Lightspeed, tasarımının yanı sıra teknik detayları ile de ön plana çıkıyor. 20 saatin üzerinde kullanım imkanı sunan kablosuz kulaküstü kulaklık, USB Type-C bağlantısı ile şarj ediliyor ve bu da Pro X Lightspeed'i benzersiz bir hale getiriyor. Çünkü şu an için piyasaya sürülmüş olan hiçbir kulaküstü kablosuz kulaklıkta böyle bir özelliğin olmadığı vurgulanıyor.

Logitech'in yeni kablosuz kulaküstü kulaklığı ile bilgisayar arasındaki bağlantı, 2.4 GHz'lik USB Type-A adaptörü ile sağlanıyor. Logitech, yeni kablosuz kulaküstü kulaklıklarının 13 metreye kadar herhangi bir gecikmeye neden olmadan ses iletimi yapabileceğini ifade ediyor. İşte tüm bu özellikler, oyuncularının bir numaralı tercihinin Pro X Lightspeed olabileceğini gözler önüne seriyor.

Logitech, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü kablolu kulaküstü kulaklığı Pro X'in fiyatını 129.99 dolar (yaklaşık 900 TL + vergiler) olarak belirlemişti. Bugün tanıştığımız Pro X Lightspeed'in fiyatı ise 199.99 dolar (yaklaşık 1.400 TL + vergiler) olarak açıklandı. Pro X Lightspeed'in fiyatı biraz yüksek gibi görünüyor olsa da sunduğu özellikler, ürünün bu fiyata değeceği izlenimini uyandırıyor.