Bundan birkaç hafta önce oyun dünyasını sallayan bir iddia ortaya atılmıştı. O iddiaya göre Batman Arkham'ın geliştiricisi Rocksteady, Mortal Kombat ve Injustice serilerinin geliştiricisi NetherRealm'in çatısı olan Warner Bros.'un oyun bölümü satılığa çıkmıştı. Bu iddialar kısa süre içinde doğruluğa kavuşmuştu.

Warner Bros.'un oyun bölümü satılığa çıksa da maalesef değerinden dolayı kendisine pek fazla bir alıcı bulamadı. 4 milyar dolar civarında fiyata sahip olduğu söylenen Warner Bros. oyun bölümü, bugüne kadar duyduklarımıza göre yalnızca Microsoft'la bazı görüşmeler yaptı.

EA, Warner Bros. konusunda fazlasıyla istekli:

Tabii Warner Bros.'a talip olan tek şirket Microsoft da değildi. Activision, EA ve Take-Two Interactive'in de Warner Bros.'un oyun bölümünü satın almak istediği konusunda iddialar yer alıyordu. İşte bu şirketlerden birisi tarafından yapılan açıklama, bu iddianın doğru olabileceğine işaret etti.

Oyun dünyasının en dev isimlerinden birisi olan EA, geçtiğimiz gün finansal raporunu yayınladı. Şirket raporu yayınladığı sırada değerlendirme yapan CFO Blake Jorgensen, EA'in Warner Bros.'u satın almayı ciddi bir şekilde düşündüğüne dair bir ipucu verdi. CFO, açıklamasında Warner Bros.'un adını söylemedi.

Jorgensen'in açıklamasını dinleyen kişilerden bazıları şirketin bir 'büyük varlık' (Warner Bros.'un oyun bölümü gibi) satın alıp almayacağı konusunda bir soru sordu. Bu soruya yanıt veren EA CFO'su Blake Jorgensen, EA'in yeni varlığı alma konusunda 'hiç olmadığı kadar ilgili' olduğunu söyledi.

Tabii EA CFO'su tarafından yapılan bu açıklama Warner Bros.'un oyun bölümünün kesin olarak EA tarafından satın alınacağı anlamına gelmiyor. Bununla birlikte Warner Bros., muhtemelen EA dışında diğer oyun şirketleriyle de görüşmeler düzenliyor. Bizse Warner Bros.'un hangi şirket bünyesine katılacağını ancak bekleyerek görebileceğiz.