ABD'li teknoloji devi Apple, dün açıkladığı finansal raporuyla birlikte The Wall Street'te büyük bir etki yaratmayı başardı. Oluşan bu etkiyle birlikte AAPL, en yüksek seviyede işlem görmeye başladı. Bu zincirleme etkiyle birlikte Apple, Saudi Aramco'yu ardında bırakarak dünyanın en değerli şirketi olmayı başardı.

Apple'ın her dakika sürekli artmaya devam eden hisse bedeli an itibariyle 425 dolara ulaşmış durumda. Şirket, dün yaptığı açıklamada hissenin 4'e bölüneceğini de açıklamıştı. Yani şu anda 425 dolara alınan hisseler, 31 Ağustos'ta yaşanacak bölünmenin ardından 100 dolar seviyelerine gerileyecek.

Değeri 1,84 trilyon doları aştı:

Bugün hisselerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı başaran Apple, geçtiğimiz ay 1,5 milyon trilyon barajını aşmıştı. Dün yapılan açıklamayla birlikte şirketin değeri muhteşem bir sıçrayış yakaladı. Apple'ın toplam değeri an itibariyle 1,84 trilyon dolar seviyesini aşmayı başardı.

Apple'ın dün açıkladığı ikinci çeyrek raporu, halen süren koronavirüs salgınına rağmen olumlu bir tablo çizmeyi başardı. Bir zamanlar dünya genelinde tüm mağazalarını kapatma kararı alan şirket, son çeyrekte %11'lik bir büyüme yakalayarak 11,25 milyar dolar kâr elde etti.

Apple tarafından açıklanan bu rakamlar elbette oldukça etkileyici. Ancak şirket toplantıda yalnızca iyi haberler vermedi. Apple CFO'su, toplantıda yaptığı açıklamada yeni iPhone 12 serisinin eylül ayında değil, birkaç hafta daha gecikerek ekim ayında çıkış yapacağını açıkladı.

Bir günde %10'luk değer elde eden Apple, 2018 yılının ağustos ayında 1 trilyon dolar barajını aşan ilk teknoloji şirketi olmayı başarmıştı. Aynı zamanda şirket, 1 trilyon dolar seviyesine ulaşan ikinci şirket olma unvanını da kazanmıştı. Apple, aradan geçen iki yılda değerini neredeyse ikiye katladı.