Eski fotoğraf makinelerinin olduğu dönemlerde çok yakından tanıdığımız bir marka olan Kodak, yaşadığı kötü gidişatın ardından bir haftada yüzde 1500 değer kazandı. Trump yönetiminin koronavirüsle mücadele için ilaç üretmesini istediği Kodak’ın, bunun için 765 milyar dolar tutarında bir devlet kredisi aldığı açıklanmıştı.

Bir dönemin fotoğraf endüstrisindeki en ünlü isimlerinden biri olan Kodak, 2013 yılında iflasın eşiğinden dönmüştü. Bu zor günlerin ardından geçtiğimiz haftaya kadar bir şekilde ayakta kalmayı başaran şirket, sadece 1 hafta içerisinde değerini 92 milyon dolardan 1,5 milyar dolara çıkardı. Hafta boyunca süren rallide Wall Street’te pek çok kez devre kesici uygulanırken, sadece Çarşamba günü seansının ilk iki saatinde ondan fazla devre kesici uygulandı.

Koronavirüs ilacına malzeme üretecek

Koronavirüs jenerik ilacına malzeme üreteceği şeklinde haberlerin çıkması ve ABD hükümetinin devlet kredisi vermesinin ardından şirketin Wall Street’teki hisseleri 2 dolardan 50 dolara kadar yükseldi. Sonrasında 30 dolara inen hisseler, özellikle bu yükselişi önceden kestiren kişilere inanılmaz paralar kazandırdı.

Salı ve Çarşamba günleri 11 milyar dolar değerinde 500 milyondan fazla Kodak hissesinin el değiştirdiğini açıklayan Financial Times, ABD’de küçük ve bireysel yatırımcıya komisyon olmadan yatırım olanağı sunan Robinhood platformunda Pazartesi günü 10 binden az olan Kodak hisse sayılarını iki günde 117 binin üzerine çıktığını belirtti.