Türkiye’de en çok satılan otomobil markası olan Renault, 2020’nin ilk yarısındaki finansal sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Fransız otomobil devinin toplamda 7,3 milyar euroluk zarar yaşadığı ortaya çıktı. Yaşanan bu rekor zararın 4,8 milyar euroluk kısmının son dönemde yaşadığı değer kaybıyla çok konuşulan Nissan’dan kaynaklandığı belirtildi. 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle durma noktasına gelen otomotiv sektörünün en çok zarar verdiği şirketlerden biri olan Renault, bu zararı açıkladıktan sonra hisse senetlerinde de çok ciddi bir düşüş yaşadı. Hisse senetlerinde yaklaşık yüzde 9 düşüş yaşayan Renault, bu işin altından nasıl kalkacak büyük bir merakla bekleniyor. 

Fransız otomotiv devinin CEO’su Luca de Meo, “Eşi benzeri görülmemiş bir durumla karşı karşıyayız, fakat bu bir son değil. Grubun yönetim kadrosu ve diğer çalışanlarıyla birlikte bu kötü gidişatı katı bir disiplin içerisinde düzeltmeye odaklandık. Renault’un kendini toparlayacağına kesinlikle inanıyorum” dedi. 

Binlerce çalışan çıkarılacak

Renault, bu devasa zarara karşı reaksiyon göstermek için bazı adımlar atacak. Toplamda 2 milyar euroyu bulan bir kemer sıkma politikası uygulayacak şirket, bu bağlamda dünya genelinde çalışan 14 bin 600 çalışanını işten çıkaracağını ve üretim kapasitesini düşüreceğini duyurdu. Şirket, bu süreçte üretim kapasitesinin yüksekliğine değil niteliğe odaklanmaya başlayacak. Bu da demek oluyor ki ülkemizde ucuz olduğu için tercih edilen Renault’ların yeni modelleri daha kompakt olacağı gibi fiyatları da bu oranda yüksek olacak. 

Peki sizce Renault, bu kötü süreçten nasıl çıkmayı başaracak. Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.