Popüler kısa video paylaşım platformu TikTok'un ABD yönetimiyle yaşadığı problemleri, teknoloji dünyasını az çok takip eden herkes biliyor. Ayrıca ABD merkezli yazılım devi Microsoft'un da TikTok'u satın almak istediği de son günlerin gündeminde önemli bir yer tutmuştu.

Ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre TikTok için yeni bir alıcı daha çıktı: Apple. 9to5Mac'in Axios'a dayandırdığı haberine göre Apple, kısa video paylaşım servisini satın alma konusunda ciddi olduğunu açıkladı.

TikTok'a yeni alıcı: Apple

Axios'tan Dan Primack, “Birden çok kaynak Apple'ın bu konuda ilgisi olduğunu bana söyledi” dedi. Primack, TikTok'un birden çok platformda yer alması gibi sebeplerden dolayı bu anlaşmanın Apple için alışılmadık olduğu söylenebilir ve hem ABD'de hem de Çin'de Tim Cook'un isteyebileceğinden daha fazla politik soruna sebep olur ifadelerini kullandı.

Tabii bu bomba iddiayla ilgili en ilginç noktalardan bir tanesi Primack'ın kaynaklarının Apple içerisinden olmadığını söylemesi oldu. Üstelik Microsoft ve diğer yatırımcılar TikTok'un üst kuruluşu ByteDance ile görüşmeler yapıyor.

Apple, Axios'a yaptığı açıklamada uygulamayı satın alma konusunda görüşmeler olmadığını ve şirketin bu yönde bir isteğinin de bulunmadığını söyledi. Ancak Primack, Apple'ın bu yönde ilgisinin olduğunu yineledi. Ayrıca farklı kaynaklarda yer alan haberlerde Google ve Facebook'un geçmişte TikTok'u satın almak istediği, ancak şirketler arasında şu an bir görüşme olup olmadığı bilinmediği aktarıldı.

Trump'ın TikTok'un ulusal güvenlik sorunu yarattığı ifade ederek engelleyeceğini açıklaması sonrasında Microsoft'un, TikTok'un ABD'deki operasyonlarını satın almak istediği ifade edilmişti. Ayrıca Microsoft, yayınladığı bir blog yazısında ByteDance ile olan görüşmelerinin detaylarını aktarmıştı.

Şu an TikTok için bu konudaki son tarih 15 Eylül gibi gözüküyor. Trump, anlaşmanın bu tarihe kadar tamamlanmaması durumunda TikTok'u ABD'de engelleyeceğini söyledi. TikTok'u Apple'ın alması durumunda şirketin bu zamana kadarki en büyük satın alma işlemi olacak. Apple'ın şu ana kadarki en büyük satın alması 3 milyar dolara Beats olmuştu. TikTok'un ise 30 milyar dolar veya daha üstü bir değere sahip olduğu söyleniyor.