Dünyanın en büyük metal gruplarından olan Dream Theater'ın eski bateristi Mike Portnoy, Spotify'ın CEO'suna aç gözlü dedi ve küfür etti.

Çevrimiçi müzik yayını denince akla gelen ilk platformlardan biri olan Spotify, son zamanlarda ciddi bir eleştirinin odağına girdi. Dünyanın en başarılı metal gruplarından Dream Theater'ın eski bateristi ve metal tarihinin efsanelerinden Mike Portnoy, Spotify'ın CEO'su Daniel Ek hakkında son derece ağır ithamlarda bulundu.

Spotify'ın CEO'su, geçtiğimiz günlerde Consequence of Sound isimli bir siteye verdiği röportajda müzisyenlere yönelik ilginç bir açıklamada bulunmuştu. Açıklamalarında üç dört yılda bir kayıt yapmanın yeterli olmadığını belirten CEO, birçok müzisyenin de hedefine girdi.

Mike Portnoy aşırı ağır konuştu

Her şeyden önce Mike Portnoy'un direkt olarak ne söylediğini yazmanın yayın politikalarımıza uymadığını söyleyerek Portnoy'un yaptığı açıklamanın ağırlığını anlatmaya çalışabiliriz. Yine de Portnoy'un ne dediğini merak edenler varsa Breaking Bad'de Jesse'nin ağzından düşmeyen bir kelime olduğunu söyleyebiliriz.

Portnoy, Spotify'ın CEO'sunu Instagram üzerinden topa tuttu. Instagram'da yaptığı açıklama kendisinin açgözlü olduğunu belirten Portnoy, zaten kendisinin başka müzisyenler üzerinden para kazandığını kaydetti. Son olarak sanatçıların başarılı olması için daha fazla müzik yapması gerektiğini söyleyen CEO'ya katılmadığını açık bir şekilde belirterek hayranların sanatçıları doğrudan desteklemesi gerektiğini ifade etti.

Google'ın verilerine göre dünyanın en çok kullanılan müzik platformlarından biri Spotify'ın CEO'sunun mal varlığı, metal müziğin efsane isimlerinden olan Mike Portnoy'un mal varlığının yaklaşık 510 katı. Başka bir deyişle söylememiz gerekirse Mike Portnoy, Spotify CEO'su doğduktan iki sene sonra başladığı müzik kariyerinde 8 milyon dolar kazanırken Spotify'ın CEO'su Daniel Ek, 14 yıl önce kurduğu Spotify sayesinde 4,1 milyar dolarlık bir gelir elde etti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Spotify'ın CEO'sunun müzisyenlere karşı olan açıklaması mı haklı yoksa Mike Portnoy'un açıklaması mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere bildirebilirsiniz.