Çıkardığı uygun fiyatlı televizyonlarla tanınan Çinli üretici TCL, dünyanın ilk THX sertifikalı oyun moduna sahip televizyonunu sunmak için THX Ltd. ile işbirliği yaptı. TCL 6 serisi 4K TV’lere gelecek bu oyun modu, oyun tutkunları için pek çok önemli özelliği bir arada sunmayı başarıyor.

THX sertifikalı oyun modunu sunan ilk 4K UHDTV olacak yeni TCL 6 serisi, özellikle PlayStation veya Xbox gibi oyun konsolu olan kişilerin tercihi olacaktır. 35 yılı aşkın süredir, hem eğlence alanında hem de görsel deneyimlerde en önemli belgelerden olan THX sertifikası; renk, ton ve görüntü kalitesiyle ilgili olarak cihazı 400’den fazla teste sokuyor. Siyah ve beyaz dengesini, parlaklığı ve gamayı ayarlamak için TCL ile birlikte çalışan THX mühendisleri, oyuncular için üretilmiş bir televizyon geliştirmeyi başardılar.

TCL, yeni 4K UHDTV’lerini tanıtsa da henüz fiyatı hakkında bir açıklama yapılmadı. Yaz aylarında satışa başlayacağı düşünülen yeni nesil televizyonların farklı boyutlarda modellere sahip olacağı düşünülüyor.

TCL’in THX sertifikalı TV’lerinde sunduğu özellikler

  • Renk: Bazı oyunlar, filmlerden kasıtlı olarak daha parlaktır. THX sertifikalı oyun modu, canlı renkleri sunduğu gibi görüntü ayarlarını da dikkatli bir şekilde yapılandırıyor.
  • Hız: THX’in oyun moduna sahip TV’lerin yenileme hızının 120 Hz ve üzerinde olması gerekiyor. Saniye başına düşen kare hızı yükseldikçe, oyunda hareket bulanıklığı ortadan kalkıyor ve daha düzgün görünüyor. 
  • Tepki süresi: TCL’in yeni TV’lerinde görüntü gecikmesi minimuma indirgendi. Çok hızlı tepkiler verebilen televizyonun oyun modu, oyunculara sorunsuz bir deneyim yaşatmayı vadediyor. 
  • Netlik: Yenileme hızı görüntüyü net tutarken, arka plan ışığı da tarama hareketli nesnelerin görünümünü iyileştiriyor.
  • Akıllı sistem: THX sertifikasına sahip TCL TV’ler, uyumlu konsol ve PC’lerde otomatik olarak THX oyun moduna geçecektir.