Bilgisayar sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olan Tayvan merkezli teknoloji devi ASUS, düzenlediği bir etkinlikte yeni oyuncu monitörünü duyurdu. ROG serisinde bir ürün olarak karşımıza çıkan monitör, şimdilik tüm detaylarıyla gün yüzüne çıkmış durumda değil. Ancak bu oyuncu monitörü benzersiz bir özelliğe sahip. Öyle ki ASUS, dünyada ilk kez “HDMI 2.1” sertifikalı bir oyuncu monitörünü hayranlarının beğenisine sunmuş durumda.

ASUS'un yeni oyuncu monitörünün tek özelliği, dünyada ilk kez HDMI 2.1 sertifikasına sahip değil. Bu oyuncu monitörü, 48 Gbps'ye kadar tam bant genişliği sağlıyor. Yani Xbox Series X ve PlayStation 5 gibi yeni nesil oyun konsolları, bu oyuncu monitörü ile tam bir uyum içerisinde kullanılabilecek. Bu arada, oyun konsollarının daha büyük ekranlarda keyif vereceğini düşünüyorsanız, bu durum ASUS'un yeni oyuncu monitörü için bir sorun değil. Çünkü tercih edebileceğiniz maksimum boyut, 43 inç olarak ayarlanmış durumda.

İşte dünyanın HDMI 2.1 sertifikalı ilk oyuncu monitörü

ASUS'un yeni oyuncu monitörü, 120 Hz'ye kadar değişken ekran tazeleme oranlarına sahip. Kullanıcılara 4K UHD (3840 x 2160 piksel) çözünürlük sunan monitör, oyuncular için benzersiz bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Bu oyuncu monitörünü sadece PC'lerinde kullanmak isteyen tüketiciler, monitörün 27 inç ya da 32 inç büyüklüğündeki varyantlarını da tercih edebiliyorlar. Bu çeşitlilik, ASUS'un daha çok tüketiciye ulaşma isteğini karşılayacak gibi görünüyor.

ASUS, yeni oyuncu monitörünün HDMI 2.1 sertifikası için Allion Labs'la birlikte çalıştı. Ürün testi konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Allion Labs, ASUS'un yeni oyuncu monitörünü “FRL Pixel Decoding”, “FRL Electrical” ve FRL Protocol” gibi konularda test etti. Bu sıkı testler, ASUS'un yeni oyuncu monitörünün HDMI 2.1 deneyimini onaylamış oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Allion Labs yöneticilerinden Brian Shih, dünyanın önde gelen test laboratuvarlarından bir tanesi olarak ilk kez böyle bir deneyim yaşadıklarını ifade etti. ASUS'un monitörünün önemli testlere sokulduğunu dile getiren Shih, çığır açan özelliklere sahip bu oyuncu monitörünün başarısına ortak oldukları için heyecanlı olduklarını sözlerine ekledi.

ASUS'un yeni oyuncu monitörlerinin ne zaman piyasaya sürüleceği şu an için netleşmiş durumda değil. Ayrıca dünyada ilk kez HDMI 2.1 sertifikasına sahip olan bu oyuncu monitörünün fiyatı da şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak beklentiler, ASUS'un yeni oyuncu monitörlerinin benzerlerine kıyasla çok daha pahalı olacağı yönünde. Tüm bu detaylar, ilerleyen dönemlerde gün yüzüne çıkacak.