Microsoft'un popüler kısa video paylaşım platformu TikTok'u bünyesine katacağı haberleri, teknoloji dünyasında son günlerde gündemi bir hayli meşgul etmişti. Şirketin kurucusu Bill Gates, olası TikTok anlaşmasıyla ilgili fikirlerini dile getirdi.

Bill Gates, TikTok ile yapılacak anlaşmanın ilerleyen dönemde ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtti. Ünlü milyarder, Microsoft'un TikTok'un bir kısmını bünyesine katmasının kolay ya da basit olmayacağını söyledi.

Bill Gates'ten TikTok yorumu

Bill Gates, “Bu anlaşmayla neler olacağını hiç kimse bilemez ancak bu, zehirli bir kadehdedi. Sosyal medya alanındaki büyük oyunculardan bir tanesi olmanın kolay olmadığını söyleyen Gates, Microsoft, içerik yönetimiyle uğraşmak zorunda kalacak dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın gerçekleşecek herhangi bir satın almada ABD Hazinesi için kesinti istemesi hakkında da konuşan ünlü milyarder, kesinti olayının çok tuhaf olduğunu ancak her ne olursa olsun Microsoft'un tüm bunlarla başa çıkması gerektiğini söyledi.

Microsoft, TikTok'un ABD, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda'daki operasyonlarını satın almak için anlaşma masasına oturduğunu doğrulamıştı. Ancak daha sonra çıkan haberlerde Microsoft'un, TikTok'un tüm operasyonlarını satın almayı düşündüğü de ifade edilmişti. Ancak bu konudaki görüşmelerin henüz erken aşamada olduğu ifade edildi.

İki şirket arasındaki olası anlaşma, Microsoft'a sosyal medya alanında oldukça büyük bir pay sağlayacak olmasının yanı sıra şirketin ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının da bir parçası olmaya zorlayacak. Şirketin kurucusu her ne kadar bu konuya temkinli yaklaşsa da Microsoft ve TikTok arasındaki bir anlaşma olası gözüküyor.