Dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında yer alan Apple’ın iMac bilgisayarları pek çok kişinin birinci tercihi konumunda bulunuyor. Yakın zamanda piyasaya çıkan yeni 27 inçlik iMac cihazlar da büyük ilgi görüyor.

YouTube kanalı OWC, yeni cihazı parçalarına ayırarak Apple’ın ne gibi iç değişiklikler yaptığını da açıklıyor. Donanıma meraklı olanların da bu videoda adeta gözleri bayram ediyor. Intel tabanlı son cihazlardan olması beklenen iMac’te dikkat çekici özellikler bulunuyor.

SSD’li Mac çok daha farklı

Cihazın anakart, ya da Apple cihazlarda kullanılan ismiyle logic board tasarımı 2019 versiyonuyla neredeyse aynı. Buradaki tek önemli fark, artık depolama için SSD kullanılıyor olmasından kaynaklanıyor. Daha küçük olan SSD sayesinde cihazın içinde artık daha fazla boş yer var. Ayrıca SATA bağlantıları da artık gerek olmadığı için tasarımdan çıkarıldı. Ayrıca genişleme kartı da gerektiren 4 TB ve 8 TB kapasiteli ek SSD’ler için de bağlantı noktaları bulunuyor.

Cihazın 1080p FaceTime HD kamerası LCD panele sabitlenmiş durumda, yani iMac’i açarken daha dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca kamerayı çıkarırken ekstradan bağlantı kablosunu da sökmek gerekiyor. Cihazın altında bir de ekstra mikrofon yer alıyor. Yeni versiyonda cihazın hoparlörleri geliştirilmiş olsa da geçen yılki versiyondan farklı gözükmüyor.

Apple boş alanları pek değerlendirmemiş

Geleneksel ve iri kıyım sabit disklerin yerini SSD’lerin almasıyla beraber cihazın içinde bolca boş alan ortaya çıkmış olmasına rağmen Apple’ın soğutucu sistemlerini pek de geliştirmekle uğraşmadığı göze çarpıyor. Muhtemelen bu kararın arkasında hali hazırda pahalı olan cihazın daha yüksek fiyatlara çıkmasını engelleme isteği yatıyor. 

Apple yakın gelecekte iMac modellerinin tasarımını da yeniden değiştirecek. Söylentilere göre firma 24 inçlik, Apple Silicon işlemciye sahip yeni modeller geliştirecek. Şu andaki en yeni iMac’in söküldüğü videoyu aşağıda görebilirsiniz.