Ürün teslimatı ve para iadesi sorunlarıyla pek çok tüketici şikayetine konu olan İstanbul Bilişim, geçtiğimiz haftalarda koronavirüs ve 'karalama kampanyalarını' gerekçe göstererek konkordato ilan etmişti. Ancak konkordato ilan eden e-ticaret sitesinin resmi başvurudan sonra dahi satışlara devam etmesi, fazlasıyla tepki çekmişti.

İstanbul Bilişim’in konkordato ilanına rağmen satışlarına devam etmesi, yetkilileri de harekete geçirmiş durumda. İlk olarak Bilgi ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından koruma tedbiri uygulanarak erişime kapatılan İstanbul Bilişim’in web sitesinde, an itibarıyla sunuculara tamamen ulaşılamıyor ve aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşılıyor.

İstanbulbilisim.com internet sitesine ulaşılamıyor

BTK, İstanbul Bilişim’e neden erişim getirildiğine dair resmi bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte BTK, istanbulbilisim.com alan adına erişim engeli getirmiş olmasına rağmen İstanbul Bilişim, web sitesini yeni bir alan adına taşıyarak ürün satışlarına devam ediyor.

İstanbul Bilişim'in web sitesi için almış olduğu yeni alan adı

İstanbul Bilişim, BTK’nın erişim engeli sonrasında istanbulbilisim.com olan alan adını istanbul-bilisim.com olarak değiştirdi. Şu an için bu alan adı üzerinden web siteye erişim sorunsuz bir şekilde sağlanıyor gibi görünse de kısa süre içinde bu alan adı için de bir erişim engeli getirildiği haberi almamız çok da sürpriz olmaz.

Güncelleme: Bazı kullanıcılar istanbulbilisim.com web sitesine ulaşmayı denediklerinde “Bu internet sitesi (istanbulbilisim.com) hakkında İstanbul 5. Sulh ve Ceza Hakimliği tarafından verilen 28/07/2020 tarih ve 2020/2984 D.İş sayılı karara istinaden, Bilgi ve İletişim Kurumu tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır.” yazısı ile karşılaşırken bazı kullanıcılar yukarıda belirttiğimiz gibi sunucu ile hiçbir şekilde iletişim kuramıyorlar. Sonuç olarak her halükarda İstanbul Bilişim'in resmi alan adına erişimin mümkün olmadığını belirtebiliriz.