ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 10'un son sürümü olan 2004'le birlikte işletim sisteminde pek çok yenilik yaptı. Kullanıcılar, Windows 10 2004'ün bazı özelliklerinden memnun kalırken bazılarıysa tartışmalara konu oldu. Windows 10'un son güncellemesinden sonra gelen bir yenilikse, kullanıcıların işlerini az da olsa zorlaştıracak gibi görünüyor.

Özellikle de bilgisayarlarına format atan ya da donanım parçalarının güncellemelerini yapan kullanıcılar, bu güncellemeleri yapabilmek için genelde “Aygıt Yöneticisi“ni kullanıyorlardı. Bir kullanıcı, Aygıt Yöneticisi üzerinden bilgisayarındaki donanım parçalarını inceleyip, bunların sürücülerini internet üzerinden otomatik olarak yükleyebiliyordu. Windows 10 Sürüm 2004 (Build 19041.423) ile bu durum değişti. Kullanıcılar, artık buradan internet üzerinden sürücü güncellemesi yapamıyorlar.

Aygıt Yöneticisi, Windows 10 Sürüm 2004 öncesinde böyle görünüyor

Windows 10'un Aygıt Yöneticisi'nden kaldırmış olduğu bu özellik, sadece internet üzerinden arama yapılmasının önüne geçiyor. Yani kullanıcılar, bilgisayarlarındaki donanımlara ait sürücü güncellemelerini yapmak istedikleri takdirde, güncellemeye farklı bir kaynaktan erişip, cihazlarına indirmeleri gerekiyor. Windows 10 Sürüm 2004 (Build 19041.423)'te yer alan Aygıt Yöneticisi'nin sürücü güncelleme bölümü, işte böyle görünüyor;

Özellik tamamen kaldırılmadı, sadece yeri değişti

Bilgisayarlarınızın donanım parçalarına ait sürücüleri güncellemek için artık daha farklı bir konuma gitmeniz gerekiyor. Bu konum sırasıyla, Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update > İsteğe Bağlı Güncellemeleri Görüntüle > Sürücü Güncellemeleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuma gittiğinizde, donanımınızın sürücülerini kolaylıkla güncelleyebileceksiniz.

Sürücü güncellemeleri, pek çok kullanıcı tarafından yapılan bir şey değil. Ancak kimi kullanıcılar, bilgisayarlarında bir sorun yaşadıkları zaman doğrudan sürücü güncelleştirmesi yapıyorlar. İşte bu kullanıcılar, Windows 10 Sürüm 2004'le birlikte eski alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalacaklar. Çünkü yıllardır Aygıt Sürücüsü içerisinde bulunan sürücü güncellemelerine artık farklı bir konumdan erişilecek.