Survivor, MasterChief Türkiye, O Ses Türkiye, Yemekteyiz… Acun Ilıcalı’nın TV yapımcılığı konusunda Türkiye’nin en iddialı isimlerinden birisi olduğunu söylemek mümkün. Hatta buna iş dünyasından bakacak olursak Acun, aynı zamanda bir TV girişimcisi ve yatırımcısı konumunda. Dolayısıyla değişen izleyici alışkanlıklarına göre yeni formatlar, yeni içeriklerle kalıcılığını sağlaması gerekiyor. 

Belki de program ve formatın ötesinde ufukta yeni bir internet platformu da görebiliriz. İlk olarak 11 Ağustos tarihinde ortaya çıkan iddiaya göre Acun Ilıcalı, Netflix’e Türkiye’de rakip olmak için ilk adımları attı. Kültür ve Turizm Bakanlığı dahil resmi işlemlerini tamamladı. Ortada platformun adı bile yokken ses getirmeye yetti.

Konuyu Telegram kanalımız üzerinden takipçilerimize sorduk:

Katılımcıların %42’si Acun’un dijital platformu için hemen bir yargıya varmamayı, önce platformda yer alacak içerikleri görmeyi tercih etti. Elbette bu anket genellenebilir sonuçlar vermiyor. Nitekim izleyicilerin Acun’dan Survivor gibi TV formatına uyum sağlayan içerikler dışında beklentileri olduğu kesin. Dahası eğer bu platform en azından Türkiye sınırları içerisinde Netflix’e rakip olacaksa dizisiyle, filmiyle ve belgeselleriyle de ses getirebilmesi gerekiyor. 

Katılımcıların %30’u da daha platform hakkında detaylı bir bilgiye erişmeden “Evet, kullanırım” diyor. Bu da Acun Ilıcalı’nın yapımcısı olduğu programları seven ve takip eden kitlenin görüşünü ifade ediyor. Buna karşılık olarak katılımcıların %28’i de platformu kullanmayacaklarını dile getiriyor.

Acun Ilıcalı’nın platformu hakkında net bilgilere sahip değiliz, ancak biraz akıl yürütürsek bazı tutarlı tahminler yapabiliriz. Geçtiğimiz aylarda Netflix’te yayınlanan ilk Acun Medya yapımı Exatlon Challenge, yeni platformda yayınlanacak içeriklerin türüne dair fikir veriyor. Yani TV’de yayınlanmaya uygun olmayan görüntülere sahip, ancak insanların takip edebileceği formatları dijital platformda göreceğiz. 

Bu noktada Exatlon Challenge’ın önce YouTube’da yayınlanacak bir proje olarak planlandığını, çekimler tamamlandıktan sonra Acun’un “Sürpriz bir platformda yayınlayacağız” sözünü, ancak buna rağmen programın Netflix’te yayınlandığı detayını hatırlamak lazım. Bir başka deyişle iddialı bir yerli platform için Acun Medya cephesindeki çalışmalar uzun süre önce başlamış olabilir. Yakında daha net detaylara ulaşmayı bekliyoruz. Düşüncelerinizi yorumlarda görmek isteriz.