Netflix, dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin de en çok kullanılan ücretli dizi ve film platformu konumunda. Her ne kadar BluTV ve puhutv gibi yerli seçenekler olsa da içerik kütüphanesi nedeniyle Netflix daha çok kullanıcıya hitap ediyor. Özellikle son yıllarda Türkçe orijinal içerik sayısı da artınca Netflix, en az TV kanalları kadar gündem yaratıyor. Acun Ilıcalı’nın ise bu rekabete dahil olması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ilk detaylara göre ünlü yapımcı, yeni dijital içerik platformu için resmi makamlara başvuruları yapmış, ardından Acun Medya’da yoğun bir mesai başlatılmıştı. Haber Global’den Samet Cambaz’ın haberine göre, Ilıcalı’ya yakın kaynaklar platforma dair can alıcı detaylar paylaştı.

Acun’un platformuna yönelik yazılım altyapısı için çalışmalar başladı. Platforma özel film çekilmesi için Cem Yılmaz ve 3 Adam’a teklif götürüldü:

Detaylara göre temel olarak Netflix ya da BluTV’den büyük farkları bulunmayacak yeni platformun içerikleri önemli ölçüde yarışmalara odaklanacak. Ayrıca sadece Acun’un platformunda yayınlanması için orijinal dizi ve filmler için de çalışmalar yapılacak. Hatta ilk etapta iddialı isimlere teklifler götürüldüğü söyleniyor.

Komedyen, senarist, yapımcı ve yönetmen Cem Yılmaz ise bu isimlerin başında yer alıyor. Hangi film ya da dizi projesi için teklif götürüldüğü bilinmese de Yılmaz’ın son zamanlarda bir G.O.R.A karakteri olan Erşan Kuneri dizisi üzerinde çalıştığı biliniyor. Diğer isimler de sinema filmleri kadar TV8’deki 3 Adam programı ile tanınan Eser Yenenler, Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak üçlüsü.

Acun Ilıcalı’nın dijital platformuna dair önümüzdeki süreçte daha çok detayın ortaya çıkması bekleniyor.