Apple’ın dünyanın en popüler battle royale oyunlarından Fortnite’ı App Store’dan kaldırmasının yankıları devam ediyor. Apple ile Epic Games arasındaki sonuçları öngörülemeyen gerilime bir yorum da dünyanın en popüler çevrimiçi müzik yayın servisi olan Spotify’dan geldi.

Bilmeyenler için konuyu özetlemek gerekirse; Epic Games, Fortnite Mobile oyuncularının oyun içi para birimi olan V-Bucks’ı oyun içi yerine internet sitesi üzerinden satın almasını mümkün kılan bir sistem yayınladı. Apple ise bu sistemin App Store politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Fortnite’ı App Store’dan kaldırdı. Daha sonra ise Epic Games, Apple’ı “tekelcilik” yapmakla suçlayarak konuyu mahkemeye taşıyacağını bildirdi.

“Epic Games, Apple’ın piyasadaki hakim konumunu kötüye kullandığı gerçeğine ışık tuttu”

Ekonomi ve iş odaklı bir internet sitesi olan Recode’dan Peter Kafka tarafından paylaşılan açıklamaya göre Spotify, Epic-Apple savaşında Epic Games’in tarafında bulunuyor. Açıklamaya göre Spotify, Apple’a karşı ayakta durduğu için Epic Games’i kutluyor ve Epic Games’in aldığı tavırla Apple’ın piyasadaki hakim konumunu kötüye kullandığı gerçeğine ışık tuttuğunu belirtiyor.

Apple’ın haksız yere yürüttüğü uygulamaların rakiplerini dezavantajlı duruma düşürdüğünü belirten açıklama, iOS platformunun yeniden rekabetçi ve adil bir ortam oluşturabilmesi için büyük değişiklikler gerçekleşmesi gerektiğini ifade ediyor. Spotify’ın da iOS kullanıcı aboneler için Apple’a komisyon ödemek zorunda olduğunu düşünürsek Spotify’ın bu tartışmada Epic’in yanında olması pek de şaşırtıcı değil.

Epic Games'in Fortnite, App Store'dan kaldırıldıktan sonra paylaştığı video