Birçok kişi, stresli veya yoğun bir iş gününden sonra rahatlamak için farklı aktiviteler yapmayı tercih ediyor. Kimisi uzanıp kitap okumayı tercih ederken kimisi de sevdikleriyle buluşmayı veya film izlemeyi isteyebiliyor. Bazılarıysa tercih ettiği platformun karşısında oyun oynuyor.

DFC Intelligence'ın son yaptığı araştırmaya göre 2020'nin ikinci çeyreği itibarıyla yaklaşık 3,1 milyar insan video oyun oynuyor. Dünya nüfusunun şu anda yaklaşık 8 milyar olduğu göz önünde bulundurulursa bu sayının oldukça ciddi bir değer olduğunu da söylememiz mümkün.

Konsol oyuncularının sayısı bir hayli az

Her 10 kişiden 4'ünün oyun oynadığı anlamına gelen bu 3,1 milyarlık oranda konsol oyuncularının kapladığı yer, yalnızca %8'lik bir alanla eşdeğer. Araştırmanın ortaya koyduğu ilginç bir noktaysa konsol oyuncularının kişi başına en yüksek harcamayı yaptığı verisi oldu. Başka bir deyişle konsol oyuncuları, sayıları az olsa da diğer oyuncularla karşılaştırıldıkları zaman oyunlara daha fazla harcama yapıyor.

Bunun yanı sıra dünya çapındaki oyuncuların 1,5 milyarı (başka bir deyişle %48'i) PC üzerinden oyun oynamayı tercih ediyor. Tabii ki burada bir noktaya değinmekte de fayda var. Araştırmanın yazarları, bu veri içerisinde hem mobil hem konsol hem de PC oyuncuları olabileceğini belirtiyor. Yani bu sayı yalnızca ve yalnızca PC oynayan kişileri tanımlamıyor.

DFC'nin araştırması, aynı zamanda mobil oyuncuların dünyanın hangi bölümlerinde yaşadığını da ortaya koydu. Oyunlara ödeme yapan kişilerin açıklanan verilerine göre Asya kıtası, %53'lük bir dilimle eşdeğer olan 1,42 milyar kişiyle araştırmanın en etkili isimlerinden biri oldu. Listenin ikinci kısmındaysa 668 milyon oyuncuyla Avrupa geliyor. Latin Amerika ve Kuzey Amerika ise sırasıyla 383 milyon ve 261 milyon oyuncu sayısına sahip.