2013 yılından bu yana her geçen gün daha fazla kullanıcı kazanmaya devam eden Telegram, 7. yılını kutlamak için uygulamaya önemli bir yenilik getirdi. Mesajlaşmak için Telegram'ı tercih eden kullanıcıların uzun zamandır istediği görüntülü arama özelliği sonunda kullanıcılarla buluştu.

Telegram'ın yaptığı açıklamaya göre görüntülü arama özelliği Android ve iOS kullanıcıları için kullanıma açıldı. Henüz Alpha aşamasında olan özelliği kullanmak için aramak istediğiniz kişinin profiline girerek 'Video' seçeneğine basmanız yeterli olacak. Bununla birlikte özellik, sesli aramada istenildiği zaman açılıp kapatılabilecek.

Özellik, resim içinde resim desteğine sahip:

Telegram'a gelen yeni görüntülü arama özelliği, konuşma esnasında cihazınızda diğer işlerinizle de ilgilenmenize izin vermek için resim içinde resim özelliğini destekliyor. Bu sayede karşınızdaki kişiyle görüntülü olarak konuşurken aramayı ufak bir çerçeve haline getirip cihazınızdaki işleri halletmeye devam edebilirsiniz.

Popüler mesajlaşma uygulamasına gelen yeni özellik, güvenliğin sağlanması için uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunuyor. Kullanıcılar, bağlantıyı doğrulamak için ekranlarında gösterilen dört emojiyi karşılaştırıyorlar. Eğer emojiler birbirleriyle uyuşuyorsa bağlantı güvenli bir şekilde kuruluyor.

Telegram'ın uygulamaya getirdiği son yenilik yalnızca görüntülü arama özelliğiyle sınırlı değildi. Uygulama, yeni animasyonlu emojilere de kavuştu. Telegram, yaptığı açıklamada gelecek versiyonlarla birlikte uygulamaya daha fazla özelliğin ekleneceğini ve uygulamanın geliştirileceğini söyledi. Bununla birlikte Telegram'a grup görüntülü arama özelliğinin de yakın zamanda ekleneceği belirtildi.

Görüntülü arama özelliği, birkaç gün önce Telegram'ın son beta sürümünde kendisini göstermişti. Telegram'ın “v7.0.0” kodlu beta sürümünde keşfedilen bir diğer yenilik de Android 11'in Bubbles API'ının kullanılmaya başlanacağıydı. Bu özellikse Telegram'ın açıklamasında yer bulmadı.