Ürettiği akıllı telefonlarla hafızalara kazınan Huawei, önümüzdeki günlerde yeni dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürmeyi planlıyor. MateBook serisiyle iyi bir çıkış yakalayan firmanın tanıtacağı dizüstü bilgisayarlardan ilkiyse yeni nesil MateBook X olacak.

Öte yandan Çinli şirketin alt markası olan Honor da önümüzdeki günlerde bir oyuncu bilgisayarı tanıtmaya hazırlanıyor. Honor Hunter adıyla bilinen dizüstü bilgisayarın, sektördeki rakiplerine kıyasla iddialı özellikler sunması bekleniyor. Dilerseniz gelin, sözü daha fazla uzatmadan hem yeni nesil MateBook X hem de Honor Hunter hakkında ortaya çıkan yeni detaylara daha yakından göz atalım.

Huawei MateBook X'de fan bulunmayacak:

Yeni MateBook X'in yakın bir tarihte piyasaya sürüleceğini daha önceki sızıntılardan biliyorduk. Çevrimiçi ortamda dolanan yeni söylentiler ise cihaza dair daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağladı. Söylentilere göre 13 inçlik bir ekran ve basınca duyarlı bir toucpah ile gelecek olan yeni MateBook X'in gücünü hangi işlemciden alacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynaklar ayrıca MateBook X'in fansız bir tasarıma sahip olacağını iddia ediyor. Bunun yerine dizüstü bilgisayarda soğutma için ısı boruları tercih edilecek. Böylelikle cihaz, en az seviyede gürültü çıkararak kullanıcıları rahatsız etmeyecek:

Honor Hunter'da AMD işlemci bulunacak:

Oyun bilgisayarı Honor Hunter'a gelince söylentilere göre cihaz, AMD işlemcinin yanında harici bir grafik işlemci birimine sahip olacak. Ekranın 15,6 inç ya da 16,1 inç büyüklüğünde olması beklenirken, ayrıca yüksek bir yenileme hızına sahip olacağı da aktarılıyor.

İnternette yayılan yeni görüntüler, Honor Hunter'ın ışıklı bir logo ve diğer aydınlatma donanımlarıyla birlikte geleceğini ve özel bir “oyun atmosferi” sunacağını gösteriyor. Şirketin yeni oyuncu bilgisayarını ne zaman piyasaya süreceği ya da fiyatının ne olacağı ise şimdilik bilinmiyor.