Bu yılın sonunda yeni nesil konsollar Xbox Series X ve PlayStation 5 raflardaki yerini almış olacak. Hali hazırda iki konsol da tanıtılmış durumda. Nitekim iki konsola gelecek oyunları da üç aşağı beş yukarı biliyoruz.

Lakin burada önemli bir nokta mevcut. Microsoft Xbox Series X için yayınlayacağı özel oyunları PC ve Xbox One için de satışa sunacak. Yani yeni nesle özel bir oyun söz konusu olmayacak.

Sony cephesinde ise tam tersi bir durum söz konusu. Her zaman olduğu gibi PS5’e özel geliştirilen oyunlar bu konsola özel olarak kalacak.

Microsoft’tan ilginç açıklama; “Niyetimiz çok fazla Xbox satmak değil!”

Microsoft’un bu yaklaşımı oyun dünyasının önde gelen isimleri tarafından sıklıkla eleştiriliyordu. Eğer Xbox Series X için gelecek özel oyunlar olmazsa bu konsolun da Xbox One gibi hayal kırıklığı yaratabileceği belirtiliyordu.

Microsoft’un önemli isimlerinden biri olan Phil Spencer bu konuya sonunda bir açıklık getirdi. Spencer Sony ya da Nintendo’dan daha fazla konsol satmakla ilgilenmediklerini açıkladı. Xbox patronu eğer böyle bir niyetleri olsaydı oyunlarını PC ya da Xbox One için yayınlamayacaklarını sözlerine ekledi.

Spencer’ın söylemlerine göre Microsoft Xbox sahiplerinden ziyade Xbox üyelerini önemsiyor. Xbox üyelerinin her yerde diledikleri oyunlara kolay yoldan, istedikleri platform üzerinden erişmelerini sağlamak istiyor. Bakalım bu strateji yeni nesilde Microsft’un işini ne derece kolaylaştıracak.