Xiaomi CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Lei Jun, şirket çalışanlarına yeni bir mektup göndererek yönetim kurulunda bir takım değişiklikler gerçekleştiğini ve şirketin önümüzdeki 10 yılda nelere odaklanacağını bildirdi.

Jun tarafından aktarılan bilgiye göre Xiaomi’nin önümüzdeki 10 yılına liderlik edecek isimler Xiaomi başkanı Wang Xiang, Xiaomi kıdemli başkan yardımcısı Chew Shouzi, Xiaomi başkan yardımcısı Zhang Feng ve bir diğer başkan yardımcısı Lu Weibing olacak.

Xiaomi, gelecek 10 yılda akıllı telefon, yapay zeka ve nesnelerin internetine odaklanacak

Şirketin gelecek 10 yıldaki çalışma odağı hakkında da bilgi veren Jun; akıllı telefon, yapay zeka ve nesnelerin internetinin Xiaomi’nin varlık göstereceği kilit sektörler olacağını aktardı. Yukarıda saymış olduğumuz liderler, şirketin bu alandaki ürün yelpazesinin genişletilmesinden sorumlu olacak.

Jun tarafından daha önce aktarılan bilgilere göre Xiaomi, şu ana kadar 5G, yapay zeka ve nesnelerin internetine en az 7,2 milyar dolar değerinde yatırım gerçekleştirdi. Şirketin ana odağını bu üç alana kaydırmasıyla birlikte yatırımın daha da artacağını tahmin edebiliriz.

Xiaomi’nin akıllı telefon, yapay zeka ya da nesnelerin interneti konularında ne kadar başarılı olacağını şimdiden öngörmek pek kolay değil ancak şirketin kendi adına olumlu bir grafik çizdiği aşikar. Zira Xiaomi’nin akıllı telefon pazarındaki payı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Huawei’nin ABD ambargosu nedeniyle Google Servisleri’nden faydalanamıyor oluşu, Xiaomi’nin pazar payını artırmak için bir fırsat yakalamasını sağladı. Çinli şirket, anavatanında ciddi bir büyüme gösteremese de özellikle Avrupa’da satışlarını günden güne artırıyor.