Piyasaya sürülmesine birkaç ay kala PlayStation 5 ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak yeni oyun konsolunun 4K çözünürlükte oyun oynatma konusunda yetersiz olduğu iddia edildi. İddianın kaynağı ise bu tarz sızıntılarla tanınan Dusk Golem. Golem’in Copcom yetkililerine dayandırdığı bilgilere göre şirketin geliştiricileri oyunlarını PlayStation 5’te 4K çözünürlükte çalıştırabilmek için ciddi bir uğraş veriyorlar. Halen bazı sorunların olduğunu iddia eden Golem’e göre bu sorunlar çözülmeye çalışıyor.

Bomba iddia: PlayStation 5 4K desteği vermeyebilir

Öte yandan bu iddianın gerçeği yansıtmadığını düşünen bazı PlayStation tutkunları Golem’i Xbox Series X’in reklamını yapmak için bu tarz bilgiler yaydığı konusunda suçladılar. Bununla beraber açıklama yapan bazı oyun geliştiriciler (ki aralarında Quantum Error’u geliştiren TeamKillMedia’da var) oyunların PlayStation 5’te 4K çözünürlükte çalıştığını duyurdular.

Yani oyun geliştiriciler aksini söylüyor olsa da 4K konusunda PlayStation 5’e karşı böyle bir iddianın yer aldığını belirtelim.