Dünyanın en popüler sosyal ağlarından bir tanesi olan Twitter‘ın aşırı derecede can sıkıcı olan bir algoritması mevcut. Bu algoritma, zaman zaman bir tweetin defalarca karşınıza çıkmasına neden oluyor. Bu durumdan fazlasıyla rahatsız olan bir geliştirici, Google Chrome ve Mozilla Firefox için bir eklenti oluşturdu. “Just Arrived” isimli bu eklenti, daha önce baktığınız tweetlerin soluklaştırılmasını sağlıyor.

Arunmozhi isimli bir geliştirici tarafından Google Chrome ve Mozilla Firefox’un mağazalarında kullanıma sunulan bu eklentinin kullanımı oldukça basit. Eklentiyi kurduktan sonra yapmanız gereken tek şey Twitter kullanmaya devam etmek. İncelediğiniz tweetleri algılayarak bu tweetleri tabiri caizse aklında tutan eklenti, aynı tweeti defalarca görseniz de soluklaştırdığı için dikkatinizi görmediğiniz tweetlere yöneltiyor.

Just Arrived isimli Twitter eklentisi işte böyle çalışıyor

Eklentiyi kullanmakta olduğunuz Google Chrome ya da Mozilla Firefox’a yükledikten sonra ister anasayfanızda isterseniz de herhangi bir hesabın sayfasında gezinti yapmaya başlıyorsunuz. Eklenti bu süreçte, baktığınız tweetleri tek tek hafızasına alıyor. Sayfayı yenilediğinizde ya da o hesabın sayfasına farklı bir zaman diliminde yeniden ulaştığınızdaysa, yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi önceden bakmış olduğunuz bir tweet soluklaşmış olarak karşınıza çıkıyor.

Bu tür bir eklentinin verilerinizi nasıl kullandığını merak ediyor olabilirsiniz. Geliştiricinin açıklamalarına göre Just Arrived, hangi Twitter hesabında olduğunuza değil, platformda hangi tweetleri gördüğünüze odaklanıyor. Ayrıca bu eklenti, kişisel verilerinizi toplamıyor ve 24 saatlik zaman dilimlerinde de kendi geçmişini siliyor. Tüm bunlara ek olarak verileriniz herhangi bir şekilde üçüncü taraflarla paylaşılmıyor.

Eğer sizler de vaktinizin ciddi bir bölümünü Twitter’ın başında geçiriyorsanız, Just Arrived hayat kolaylaştırıcı bir araç olabilir. Bu tarayıcı eklentisini hemen denemek isterseniz Google Chrome için burada, Mozilla Firefox için de burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.