Türkiye’nin ilk Türkçe internet platformu olarak karşımıza çıkan Mynet, bir süredir oyun sektörüyle de haşır neşir durumda. Geçtiğimiz dönemlerde bazı önemli gelişmelere imza atan şirket, bir oyun şirketinin yüzde 50 hissesini satın aldığını duyurdu. Mynet’in yüzde 50 oranında hak sahibi olduğu bu oyun geliştirici şirketin adı “Rare Forge“. 

Rare Forge, şu an için bilindik olmasa da sektöre çeşitli oyunlar kazandırmış olan bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Tasarladığı oyunları App Store‘da yayınlayan İstanbul merkezli şirket, yeni projeleri üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Mynet’in girişimiyle ilerleyen süreçte çok daha popüler olacağı tahmin edilen Rare Forge, oyun dünyasında kalıcı bir yer edinmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili olarak Mynet Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Aksoy‘dan bazı açıklamalar geldi. Türkiye’de pek çok yetenekli oyun stüdyosu ve kaliteli geliştiricilerin olduğunu ifade eden Aksoy, bu tür girişimlerin maddi imkansızlıklar nedeniyle kendilerini geliştiremeyerek, kısa soluklu “hypercasual” olarak tabir edilen oyunlar geliştirmek zorunda kaldıklarını söylüyor.

Aksoy’un açıklamalarına göre Mynet, bu tür geliştiricilere destek olarak marka oyunların geliştirilmesine destek olmak istiyor. Attıkları adımlarla Türkiye’nin oyun sektörünü birkaç adım daha ileriye taşımak istediklerini söyleyen Aksoy, 2021 yılında 5 oyunla oyunseverlerin karşısına çıkacaklarını da müjdeledi. Aksoy’a göre bazılarının üzerinde çalışmaların çoktan başladığı oyunlar, global pazarlarda yer alacak.