Kısa sürede dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri haline gelen TikTok’un çalkantılı süreci bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz mayıs ayında Disney’deki görevinden ayrılarak TikTok’ta CEO olarak görev almaya başladığını bildirdiğimiz Kevin Mayer, aradan yalnızca 3 ay sonra Çinli şirketteki görevinden istifa etti.

Financial Times tarafından paylaşılan bir şirket içi mektuba göre Mayer, “Son haftalarda siyasi ortamdaki keskin değişikliğin gerektirdiği kurumsal ve yapısal değişikliklerin ve bunların imzaladığım küresel rol için ne anlama geldiği hakkında derin düşüncelerim var.” derken “Çok yakında bir çözüme ulaşmayı umduğumuz için şirketten ayrılmaya karar verdiğimi hepinize bildirmek istedim.” ifadelerini kullandı.

“Kevin’in kararına saygı duyuyoruz”

Mayer’in TikTok CEO’luğundan ayrılmasıyla ilgili olarak konuşan bir TikTok sözcüsü ise, “Son birkaç aydaki siyasi dinamiklerin Kevin’in ileriye dönük rolünün kapsamını önemli ölçüde değiştirdiğini kabul ediyor ve kararına saygı duyuyoruz. Şirkette geçirdiği zaman için kendisine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bildiğiniz gibi Çin ile ABD hükümetinin arası pek de iyi değil ve TikTok, iki hükümet arasındaki gerilime kurban giden son şirket konumunda. ABD Başkanı Trump, TikTok’u ulusal güvenlik tehdidi oluşturmakla suçlarken, TikTok’un ABD operasyonlarının ABD’li şirketlerce satın alınması; aksi takdirde uygulamanın ABD’de yasaklanması ile ilgili bir karar dahi imzaladı.

Microsoft ya da Oracle, TikTok’un ABD operasyonlarını satın alabilir

TikTok’ta Mayer’den boşalan koltuğa geçici olarak Vanessa Pappas oturacak. Trump’ın imzalamış olduğu karar, TikTok’un ABD operasyonlarını satması ya da ülkeden çekilmesi için şirkete kasım ayının ortalarına kadar süre tanıyor. Bu süreçte TikTok’un ABD operasyonlarını satın almaya en büyük adaylar ise Microsoft ve Oracle olarak gözüküyor.