Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, Beats imzalı kablosuz kulaklığı Powerbeats 2’yi 2014 yılında piyasaya sürmüştü. O dönemler kulaklıkları “su ve terlemeye karşı dayanıklı” olarak tasarladığını iddia eden ve bu şekilde pazarlayan Apple, bugün aynı sebepten dolayı yaklaşık 10 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Cnet’e göre 2017 yılında açılan dava kapsamında kullanıcılar, Powerbeats 2 kulaklıkların Apple’ın vadettiği 6 saatlik pil ömrünü karşılamadığından ve bataryanın zamanla daha da kötüye gittiğinden şikâyet ediyorlardı. Aynı şekilde kulaklıkların bir süre sonra IPX4 ter ve suya karşı dayanıklılığı karşılayamadığı da iddia ediliyor.

Apple, ödeme yapmayı kabul etse de söz konusu iddiaları reddetti:

Yaklaşık 3 yıl süren davanın ardından ABD’li şirket bugün, 9,75 milyon dolarlık bir ödeme yapmayı kabul etti. Bu noktada Apple anlaşmayı onaylayıp ödeme yapmayı kabul etse de söz konusu iddiaları reddederek yanlış bir şey yapmadığını tekrardan belirtti. Bildirilenlere göre şirket, yalnızca “devam eden davanın masrafları” yapılacak ödemeden daha fazla olabileceği için böyle bir karar aldı.

Yapılan anlaşma kapsamında 7 Ağustos 2020’den önce Powerbeats 2 kulaklık satın alan ve ABD’de ikamet eden kullanıcılar, 20 Kasım’a kadar çevrimiçi olarak ödeme talebinde bulunabilecek. Kullanıcıların geri ödeme alacağı miktar, davada hak talebinde bulunan kişi sayısı, satın almaya dair bir kanıt, garanti servislerinden yararlanıp yararlanılmadığı ve diğer birkaç faktöre bağlı olarak değişecek.

Apple’ın 9,75 milyon dolar ödeme yapmayı kabul ettiği davada, son duruşma 15 Ocak 2021 tarihinde görülecek. Bu duruşmada Apple’ın ödemeyi kabul ettiği 9,75 milyon dolarlık tutarın yeterli olup olmadığına da karar verilecek.