Apple, yıllardır çıkardığı iPhone modelleriyle akıllı telefon dünyasında kendinden söz ettirmeyi, sektörü etkilemeyi başarmış bir şirket oldu. Bu konuda akla gelen son örnek ise çentikli ekran tasarımı olabilir. Bu tasarım şekli, Apple’dan sonra ekran gövde oranını büyütmek isteyen birçok şirket tarafından benimsendi.

Bu haberimizde de yine bir Apple tasarımından söz edeceğiz ancak bu sefer tasarımın öznesi bir iPhone ya da iPad değil, bir mağaza. Apple’ın Singapur’da bulunan Apple Marina Bay Sans olarak bilinen ve dünyanın suda yüzen ilk Apple mağazası.

Dünyanın ilk suda yüzen Apple mağazası

Apple’ın Singapur’da Orchard Road ve Apple Jewel Changi Airport olmak üzere hâlihazırda iki mağazası bulunuyor ve üçüncüsünü de suda yüzen bir mağaza olarak açıyor. Mağaza, gündüzleri yenilikçi bir tasarıma sahip tiyatro salonu gibi duruyor. Ancak mağazanın aşıl şatafatı, hava karardıktan sonra ortaya çıkıyor.

Mağazanın içinin nasıl bir tasarıma, nasıl bir yapıya sahip olduğu gibi birçok bilgi şu an için bilinmiyor. MacRumors, Apple’ın mağazanın tanıtımı için hazırladığı kısa videoyu Twitter’dan takipçileriyle paylaştı. Ancak aşağıdan izleyebileceğiniz video da mağazayla ilgili çok fazla bir bilgi içermiyor.

9to5Mac tarafından yayınlanan bir haberde ise şirketin pazarlama görsellerine ulaşıldı ve mağazanın “koydaki fener” olarak adlandırılacağı öğrenildi. Mağazanın tanıtımı için hazırlanan sunumda mağazanın tasarımı şu şekilde betimlendi:

“Gündüz vaktinde mağazanın cam panelleri, Downtown Core’un ufuk çizgisini ve dalgalanan suyun hareketini yansıtacak. Geceleri, Singapur’un Ay Festivali sırasında taşınan geleneksel fenerlerin tasarımını çağrıştıracak.”