Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bugün yeni bir haber paylaştı. Şirket, yayınladığı haberde endüstrinin ilk 10 nm teknolojisiyle üretilen (1z) EUV tabanlı 16 GB LPDDR5 DRAM’in seri üretiminin başladığını açıkladı. Üretim, şirketin anavatanı Güney Kore’nin Pyeongtaek kentindeki üretim tesisinde başladı.

Samsung’un seri üretimine başladığı 16 GB’lık LPDDR5 DRAM’in, şirketin üçüncü jenerasyon 10 nm teknolojisi kullanılarak üretilecek. 10 nm teknolojisi, şu anda şirketin en fazla performans ve en fazla kapasiteye ulaşmasını sağlıyor. Dilerseniz Samsung’un yeni donanımına yakından bakalım:

Samsung’un yeni 16 GB LPDDR5 DRAM’i:

Samsung’un seri üretimine başlanılan 16 GB’lık LPDDR5 DRAM’i, böylelikle EUV teknolojisi kullanılarak seri üretime geçen ilk bellek oldu. EUV teknolojisi sayesinde Samsung’un yeni belleği, mobil DRAM’de olabilecek en yüksek hıza ve daha fazla kapasiteye çıkılmasını sağladı.

LPDDR5, saniyede 6.400 megabit ile günümüz amiral gemilerinde gördüğümüz saniyede 5.500 megabit hızda çalışan 12 GB LPDDR5’den yaklaşık %16 daha hızlı çalışıyor. Samsung’un sunduğu verilere göre bu DRAM’e sahip bir cihaz, 51,2 GB’lık veriyi bir saniyenin altında transfer edebiliyor.

Artık ticari kullanıma giren 1z teknolojisi sayesinde LPDDR5’ler %30 daha ince hale geldiler. Bu sayede akıllı kameralarda 5G bağlantısı ve çoklu kamera kurulumları daha işlevsel oldu; katlanabilir telefonlar daha kompakt bir tasarıma sahip oldular. Samsung’un yeni DRAM’i, 16 GB’lık paket oluşturmak için yalnızca 8 çip gerektiriyor.

Samsung, önümüzdeki yıl boyunca amiral gemisi akıllı telefon piyasasındaki yerini daha da güçlendirmek istiyor. Şirketin geliştirdiği yeni 1z teknolojisiyle üretilen 16 GB’lık LPDDR5 DRAM’i, dünya çapındaki birçok akıllı telefon üreticisi tarafından kullanılacak. Yeni mobil donanım, otomotiv sektöründe de karşımıza çıkacak.