Geçtiğimiz hafta Call of Duty: Black Ops Cold War’ı duyuran Activision, Modern Warfare ve Warzone’la ilgili çalışmalarını da sürdürüyor. Edinilen son bilgilere göre yayıncı şirket, popüler oyunlarında hile yapılmasını engellemek için yeni bir adım attı. Şirketin bu adımı, Call of Duty: Warzone ve Call of Duty: Modern Warfare’e aimbot ve wallhack gibi hileler sunan bir şirkete dava açmak olarak karşımıza çıktı.

Video oyun sektörünün en büyük problemlerinden bir tanesi hiç şüphesiz hileler. Bugün çevrimiçi oynanabilen her oyunda karşımıza çıkan hilelere çözümler üretilemezken oyuncular da bu duruma isyan ediyorlar. Activision cephesinde de böyle bir durum zaten uzun süredir mevcuttu. Oyuncular, şirketi hileler nedeniyle çok ağır bir şekilde eleştiriyorlardı. Actvision yetkilileri de eleştirilere daha fazla dayanamamış ve harekete geçmiş gibi görünüyor.

Aslına bakacak olursak hile olan oyunların geliştirici ekipleri, sık sık operasyon düzenleyip hilecileri toplu bir şekilde banlıyorlar. Hatta bunu zaman zaman Activision ekibi de yapıyor. Ancak hilecilere yapılan operasyonların yeterli olmaması, gerçek oyuncuların zevklerini mahvediyor. Hal böyle olunca da Activision, Call of Duty oyunları için hile geliştiren şirketlerden en popüler olanına dava açmaya karar vermiş.

Oyuncular, kısa bir süre önce Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone’un geliştiricisi olan Infinity Ward’ı eleştiri yağmuruna tutmuşlardı. Bunun nedeniyse geliştirici ekibin hilelerle ilgili açıklama yaparak, konu üzerinde daha fazla durulacağını ve hile yapan oyuncuların cezalandırılacağının söylenmesiydi. Oyuncular, bu açıklamayı “başından savma” şeklinde yorumlamışlardı. Ancak görünüşe göre Activision ve Infinity Ward sadece hile yapan oyunculara değil, hile geliştiren şirketlere de savaş açmış durumda.

Hile geliştiricisi, Call of Duty oyunları için hile geliştirmemeyi ve mevcut hilelerin satışını durdurmayı kabul etti

Hile yazılımı geliştiren şirketin Discord kanalından yapılan bir açıklamada, Activision’ın kendilerine dava açtığı vurgulandı. Şirket, açılan davanın ardından Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone için hile satmayı durduklarını, satılan hileler için de bundan sonra destek vermeyeceklerini söyledi. Yani ismini veremediğimiz o popüler internet sitesinden artık Call of Duty oyunları için hile alamayacak ve bu hileleri kullanamayacaksınız.

Hile geliştiricisinin konuyla ilgili açıklamaları bununla sınırlı değil. Ekip, kendileri tarafından satılmış olan hilelerin kullanılmaması gerektiğini çünkü hesapların banlanabileceğini ifade ediyor. Yani eminiz ki sizler, herhangi bir oyunda hile kullanmıyorsunuzdur ancak hile kullanan bir arkadaşınız varsa, söz konusu yazılımı derhal bırakması gerektiği konusunda onu uyarabilirsiniz.