Güney Koreli teknoloji devi LG, CineBeam ailesinin en yeni üyesi olan Cinebeam 4K UHD Laser projektörünü tanıttı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan CineBeam Laser 4K ile oldukça benzer bir isme sahip olan yeni projektör, kısa mesafe projektörü olarak değil geleneksel ekranların yerini alacak geniş açılı bir projektör olarak karşımıza çıkıyor.

CineBeam 4K UHD Laser, kullanıcılara 2.700 ANSI lümen parlaklık ve 300 inç boyutunda 4K görüntüler sunabiliyor. DCI-P3 renk yelpazesinin yüzde 97’sini gösterebilen projektör, dinamik ton analiz özelliği sayesinde HDR10 ve HLG formatında HDR görüntü sağlayabiliyor.

LG CineBeam 4K UHD Laser, 300 inç boyutunda 4K görüntüler sunuyor

Cinebeam 4K UHD Laser’da bulunan Adaptive Picture Pro modu hem ortamın aydınlık/karanlık olma durumuna hem de projektörden yansıtılan görüntünün parlaklık durumuna göre ışığın optimize edilmesinin yanı sıra görüntülerin çok daha net ve göze hoş gelmesini sağlıyor. Ayrıca Real Cinema ve TruMotion modları, film izlerken kare hızının 24 FPS’ye sabitlenmesini olanak sunuyor.

İki adet dahili 5 W hoparlöre sahip olan Cinebeam 4K UHD Laser, ayrıca WiSA ve Bluetooth desteği ile mevcut ev sinema sistemlerine de bağlanabiliyor. Ayrıca HDMI 2.1 desteği sayesinde projektöre manuel bağlantı kurarak neredeyse kayıpsız görüntü ve ses almak da mümkün.

LG’nin kendi webOS 5.0 yazılımı ile çalışan Cinebeam 4K UHD Laser’da sadece internet bağlantısı kurarak direkt olarak YouTube gibi uygulamalara erişim sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca projektöre akıllı telefon ya da tabletten kablosuz görüntü aktarımı yapmak da mümkün. LG, Cinebeam 4K UHD Laser’ın fiyatını açıklamamış olsa da IFA 2020’de daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.