Mobil işlemciler söz konusu olduğunda akla ilk gelen şirketlerden Qualcomm, bugün itibarıyla kapılarını açan IFA 2020 fuarında 5G’nin daha fazla kullanıcının erişimine açılmasıyla ilgili olarak son derece önemli bir duyuru gerçekleştirdi.

Qualcomm tarafından yapılan açıklamaya göre 5G bağlantı desteği yakında Snapdragon 400 serisine de gelecek. Qualcomm, 5G’nin SD400 mobil platformuna geleceği tarih ile ilgili bir açıklamada bulunmasa da 2021 öncesinde böyle bir duyuru beklenmiyor.

Qualcomm, yeni SD400 işlemcilerle 5G’yi giriş seviye telefonlara getirecek

Dürüst olmak gerekirse Qualcomm’un 5G’yi bir gün SD400 serisine de getirmesi zaten beklenen bir şeydi ancak şu an için 5G’nin yaygın olarak Snapdragon 700 ve 800 işlemcili telefonlarda yer aldığını, Snapdragon 600 serisinde ise henüz sadece bir adet 5G’li işlemci gördüğümüzü düşünürsek şu an için SD400 serisi için 5G duyurusunun biraz erken olduğunu söyleyebiliriz.

Snapdragon 400 serisi, giriş seviye akıllı telefonlarda kullanıldığından, Qualcomm’un bu seride 5G desteği sunması, 5G’nin daha geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılabilmesi için oldukça önemli. Bu nedenle Qualcomm da konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda SD400 serisine 5G’nin gelmesiyle 5G kullanıcı sayısının gelecekte 3,5 milyarı bulmasını beklediğini ifade etti.