Türk Hava Yolları (THY), uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in araştırmasına göre 2020 yılında Türkiye’nin en değerli markası olmayı başarmıştı. 2019 yılında 1,73 milyar dolarlık marka değerine sahip şirket, bu sene değerini %13,8 artırarak 1,97 milyar dolara çıkarmıştı.

Yaklaşık 2 milyar dolarlık marka değeriyle Türkiye’nin en değerli markası olan Türk Hava Yolları, değerine değer katmaya devam edecek gibi duruyor. Şirket, yaptığı yeni açıklamada %100 THY iştiraki olan yeni bir teknoloji şirketinin kurulmasına karar verdiğini duyurdu.

THY, yeni teknoloji şirketi kuruyor

Türk Hava Yolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu‘na (KAP) yaptığı açıklamada, yeni şirket ile havacılık ekosisteminin destekleneceği ve bilgi teknolojileri uygulamalarının gelir getiren bir iş koluna dönüştürüleceği ifade edildi. Şirketin KAP bildiriminin tamamı ise şu şekilde;

“Ortaklığımızın mevcut bilgi teknolojileri uygulamalarının gelir getiren bir iş kolu olarak konumlandırılması ve var olan bilgi teknolojileri insan kaynağının daha etkin değerlendirilerek Türk Havacılık ekosistemine daha fazla katkı sunulması amacıyla yüzde 100 Türk Hava Yolları iştiraki olan yeni bir teknoloji şirketinin kurulmasına karar verilmiştir.”

Bilgi teknolojileri nedir?

Bilgi teknolojileri, en basit tanımıyla işletmelerin ya da organizasyonların geniş ölçekteki sorunlarının çözümü için teknolojinin kullanılmasıdır. Bu departman, teknoloji problemlerinin çözülmesi için diğerleriyle iş birliği yapar.

Bilgi teknolojileri departmanının üç önemli sorumluluğu vardır: bilgi teknolojileri yönetimi, bilgi teknolojileri operasyonları ve donanım ve altyapı. Bilgi teknolojileri yönetimi, bilgi teknolojileri sistemlerinin işlevsel bir şekilde çalışmasını sağlayan kurallar ve süreçlerin birleşimidir. Bilgi teknolojileri operasyonları, departmanın günlük işlerini kapsar. Donanım ve altyapı ise bilgi teknolojileri altyapısının tüm fiziksel bileşenlerini kapsar.