Oyun dünyasının merakla beklediği Xbox Series X, 2020 yılının sonuna kadar piyasadaki yerini alacak. Ancak özellikle ülkemizdeki oyun tutkunları, bahsi geçen konsolun fiyatını biraz merak biraz da endişe ile bekliyor. Zira teknoloji dünyasının bütün ayaklarında yapılan zamlar, fiyatların uçmasına sebep oldu ve bunun oyun konsollarına da yansıyacağı düşünülüyor. Bu düşüncenin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha ortaya koyan bir haber ise Güney Afrika’dan geldi. Microsoft’un Pringles ile yapmış olduğu anlaşma, konsolun fiyatını ele verdi.

Xbox Series X fiyatı dudak uçuklattı!

Bir cips markası olan Pringles ve Microsoft arasında yapılan anlaşma, Xbox Series X fiyatını ortaya çıkardı. Anlaşmaya göre şanslı kişilere Xbox Series X hediye edilecek. Kampanya kapsamında toplamda hediye edilmesi planlanan konsol sayısı ise 46 oluyor.

Microsoft ile bu konuda iş birliğine giden Pringles’ın notları da sızdırılınca fiyatlar hakkında önemli detaylara erişildi. Buna göre konsolun Güney Afrika’daki fiyatı 13.500 Rand olacak. Bu parayı güncel kurdan çevirdiğimizde ise karşımıza 814 ABD doları gibi bir bedel çıkıyor.

Konsolun Türkiye fiyatını öğrenmek için ise artık yapılması gereken tek şey var o da bu parayı TL’ye çevirmek. Yine güncel kur üzerinden çeviri yaptığımızda Xbox Series X Türkiye fiyatı 6.048 TL’ye denk geliyor. Tabii bu fiyatın üzerine vergilerin ekleneceğini de ifade etmiş olalım. Bakalım konsolun ülkemizdeki fiyatı ne olacak? Bekleyip göreceğiz.