Formula 1’de 1977 yılından bu yana 394 yarışta yer alan Renault F1 Team, geçtiğimiz günlerde 2025 yılına kadar Formula 1’de kalacağının garantisini veren Concorde Anlaşması’nı imzalamıştı. Temmuz ayında efsanevi pilot Fernando Alonso’nun yeniden takıma döneceğini açıklayan Renault, önümüzdeki yıl yeni bir isimle yarışlara katılacak.

Bu yılın başında Renault Group’da CEO koltuğunun başına geçen Luca De Meo, şirket bünyesindeki önemli markalara (Renault, Dacia, Alpine, New Mobility) daha iyi bir şekilde odaklanmak için şirketi yeniden organize etti. Renault F1 takımı patronu Cyril Abiteboul da bu yeniden organizede bir göreve sahip oldu.

Alpine ismi Formula 1’de anılacak:

Cyril Abiteboul’un görevi, günümüzde A110 spor otomobilini üreten Alpine markasını yeniden yükseltmekti. Bugün açıklanan kararla birlikte Alpine markasının nasıl yeniden yükseltileceği de belli oldu. Açıklamaya göre Formula 1 takımı, artık Alpine markasının ismini taşıyacaktı.

Önümüzdeki sene eski ismi Renault F1 Team olacak olan Alpine F1 Team, isim değişikliğiyle sınırlı kalmayacak. Renault F1 takımının siyah ve sarı renkleri, Fransa’nın ulusal renkleri olan kırmızı beyaz ve maviyle değiştirilecek. Bununla birlikte Formula 1 araçlarında taşınan isimlerde de bir değişiklik yaşanacak.

Enstone merkezli ekip tarafından üretilecek şasiler artık Alpines olarak tanımlanacak. Ancak Renault ismi, Renault’un E-TECH hibrit motorlarını kullanacağından araçlarda kalmaya devam edecek. Önümüzdeki sezon Alpine F1 Team’in iki yarışçısı Fernando Alonso ve Esteban Ocon olacak.

Formula 1 takımında yaşanacak değişiklikler hakkında yorum yapan Renault F1 Team başkanı Cyril Abiteboul, Alpine’in Formula 1’de yeri olduğunu ve kazanmaya zorlayabileceğini söyledi. Cyril, yeni finansal çerçevenin Formula 1’i daha adil bir spor yapacağını da ekledi.