Bloomberg tarafından paylaşılan yeni bir habere göre Apple, çok yakında kendi kurumsal ve perakende çalışanlarına Apple Yüz Maskesi adı altında özel olarak tasarlanmış ve üretilmiş yüz maskeleri dağıtmaya başlayacak.

Havadaki partikülleri filtrelemek için üç katmanlı bir yapıya sahip olan bu maskeler, tamamen Apple bünyesinde çalışan mühendislerce tasarlanmış durumda. Yıkanabilir yapıda olan bu maskeler, beş defaya kadar tekrar kullanılabiliyor ve her yüz yapısına uyum sağlaması için ipleri gerilip gevşetilebiliyor.

Apple, işitme engelli müşterileri için çalışanlarına şeffaf maskeler dağıtacak

Yine Bloomberg’in haberine göre Apple, Apple Yüz Maskesi’ne ek olarak üçüncü taraf bir distribütörden de FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmış tamamen şeffaf yüz maskeleri satın almış durumda. 

Apple’ın şeffaf yüz maskeleri satın almasının nedeni ise kısmen ya da tamamen işitme engeli bulunan müşterilerin çalışanların dudak hareketlerini görebilmesi ve sağlıklı bir iletişim kurulabilmesi. Bloomberg’e göre şeffaf maskeler, birkaç hafta içinde kurumsal ve perakende Apple çalışanlarına ulaştırılacak.

Apple’ın kendi tasarlamış ve üretmiş olduğu Apple Yüz Maskesi’ni genel satışa sunup sunmayacağı bilinmiyor. Şirket zaten koronavirüs pandemisi ortaya çıktığından bu yana sağlık kuruluşlarına on milyonlarca N95 maskesi bağışladı ve aslında Apple’ın kendi maskesini kendisinin üretmesi altında da üçüncü parti üreticilere sipariş vererek sağlık kuruluşlarına olan arzı yavaşlatmak istememesi.