Apple, klasikleşen iPhone lansmanını bu yıl -koronavirüs pandemisi nedeniyle- Eylül ayında değil Ekim ayında gerçekleştirecek. Yakın gelecekte göreceğimiz iPhone 12, 4 farklı model olarak karşımıza çıkacak. Bu modellerinden ikisi iPhone 12 ve 12 Max olurken, diğer ikisi iPhone 12 Pro ve Pro Max olacak. Yeni iPhone modelleri konusunda en temel bilgiler bu şekilde, şimdi geçelim asıl konumuza. Yani 15 Eylül 2020 tarihli Apple etkinliğinde göreceğimiz yeniliklere…

Yeni bir telefon göremeyecek olmamız, Apple’ın sükse yaratacak bir etkinlik yapmasına engel değil. Gelirlerinin büyük çoğunluğu cihaz satışlarından değil App Store ve abonelik sistemlerin elde eden Apple, çoktan üzerindeki çalışmalarını bitirdiği Apple Watch 6. nesil, iPad Air ve AirPods Studio ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Apple 15 Eylül’de neler tanıtacak?

  • Apple Watch Series 6 (Kesinleşti),
  • iPad Air (Kesinleşti),
  • Apple One (Kesinleşti),
  • AirTags (Kesinleşmedi),
  • AirPods Studio kulaküstü Bluetooth kulaklık (Kesinleşmedi),
  • HomePod (Kesinleşmedi),
  • Apple işlemciye sahip ilk Mac bilgisayar (Kesinleşmedi),

Apple Watch Series 6: 

Telefonlardan bağımsız olarak iletişim kurmamıza olanak sağlayan akıllı saatler yeni bir teknoloji değil. Apple Watch serisinin 4. üyesinden bu yana, yanınızda bir iPhone olmadan telefon görüşmesi yapmak, kulaklıklar üzerinden müzik dinlemek mümkün. Serinin yeni üyesi Watch Series 6 ise bu temel özelliklere ek olarak geliştirilmiş sağlamlık ve geliştirilmiş sağlık sensörleri ile birlikte gelecek.

Suya ve toza karşı daha dirençli bir gövdeye sahip olmasını beklediğimiz yeni Apple Watch, daha fazla derinlikte daha uzun süreler boyunca su altında kalabilir. Ayrıca geliştirilen Wi-Fi bağlantı hızı sayesinde bir akıllı telefon kadar hızlı internet deneyimi sunması bekleniyor.

Yeni Apple Watch için beklenen en önemli özellik ise kandaki oksijen değerini ölçebilecek olması. Bu sayede düşük oksijen seviyesine ulaşıldığında sahibini uyarabilecek. Haziran 2020’de gerçekleştirilen WWDC 2020 etkinliğinde Apple, saatlerine el yıkama süresini ölçmeye yarayan bir özellik eklediğini duyurmuştu. Bu kapsamda yeni Apple Watch’ın daha hassas sağlık ölçümleri yapmasını sağlayacak yeni özelliklerle gelmesini bekliyoruz. Diğer detaylar 15 Eylül akşamı lansmanda netleşecek.

iPad Air:

İlk modelini 2013’de gördüğümü iPad Air ailesi, 2014’te yenilenerek karşımıza çıkmış, bir sonraki modeli ise yıllar sonra 2019’da piyasaya sürülmüştü. Apple son tabletle yakaladığı başarıdan memnun olacak ki 2020 model bir iPad Air ile karşımıza çıkacak.

10,8 inç ekrana sahip olmasını beklediğimiz yeni iPad Air, ekrana gömülü parmak izi sensörü ile gelebilir, ancak bu özellik kesin değil. Eğer olursa Apple için bir ilk olacak ve iPhone 12’de de bulunma ihtimali artacak.

AirPods Studio:

Apple’ın en çok para kazandığı ürünlerinden birisi olan AirPods kulaklık serisi, bugüne kadar 2 farklı nesil ve bir de Pro versiyonu ile karşımıza çıktı. Uzun süreden beri Beats markasının sahibi olan Apple, kulaküstü kulaklık arayanlara ise bu marka ile hitap ediyordu. Şimdi de AirPods tecrübesini Beats tecrübesi ile birleştirmeye hazırlanıyor.

Henüz %100 kesinlik kazanmamış olsa da kulak üstü AirPods Studio kulaklıklarını 15 Eylül akşamı görebiliriz. Apple için bir başka ilki temsil edecek olan yeni kulaklıklar, doğrudan üst segmente konumlandırılacak. MacRumors’a göre AirPods Studio deri hissi veren kumaşlara sahip bir üst segment model ve spor gibi etkinliklerde kullanılmaya uygun hafif versiyonu ile birlikte karşımıza çıkacak. AirPods Studio’nun 350 dolar başlangıç fiyatına sahip olması bekleniyor.

HomePod:

Apple HomePod cihazlarını Türkiye’de satışa sunmuyor. Siri destekli akıllı ev hoparlörleri, Apple’ın ev içi ekosisteminin en önemli parçası. Tüm Apple cihazları ve evdeki kullanıcılarla sürekli haberleşebilen bu hoparlörlerin daha ucuz ve küçük bir versiyonunu görebiliriz. Apple’ın özellikle Amazon Echo serisi ile rekabet etmek için böyle bir cihaza ihtiyacı var. Diğer detaylar yine 15 Eylül akşamında netleşecek, sizlerle paylaşacağız.

AirTags:

Yabancı basında yer alan iddialar göre Apple, diğer tüm Apple cihazlarına bağlanabilen AirTags adında taşınabilir bir cihaz geliştirecek. AirTags’in görevi bağlı olduğu diğer değerli teknolojik cihazları kaybolduğunda bulmak olacak. Kullanıcılar AirTags’i anahtarlık olarak kullanabilecekler.

Apple işlemciye sahip ilk Mac bilgisayar:

Apple’ın Haziran ayındaki WWDC 2020 etkinliğinde duyurduğu ilk bilgisayar işlemcisi Apple Silicon, yavaş yavaş yüzünü göstermeye başlayacak. Apple’ın yıl bitmeden ilk Silicon işlemcili bilgisayarını duyuracağını söylemesi, gözleri 15 Eylül’e çeviriyor. Ancak henüz kesin bir bilgi yok.

Firmanın planı, Silicon serisi işlemciler ile Mac’lerde de tıpkı iPhone serisinde olduğu gibi kapalı bir ekosistem sunmak. iPhone’larda yer alan A serisi işlemciler, yine iPhone’lara özel iOS ile birleştiğinde; Android rakiplerine kıyasla daha üstün bir performans sunuyor. Benzer bir durum şimdi artık Intel değil Apple işlemcileri kullanacak yeni Mac’lerde de yaşanacak.

iPhone 12’deki son gelişmeler: 

Eylül ayında bir Apple etkinliği bekliyor, yakından takip ediyorsanız yeni bir iPhone görmek istersiniz. Ancak bu yıl dünyayı sarsan pandemi nedeniyle iPhone 12 üretiminde yaşanan aksaklıklar, Apple’a zorunlu bir tercih yaptırdı. Yine de yeni iPhone modellerini Ekim ayının sonlarına doğru ayrı bir etkinlik ile görmemiz mümkün. Henüz resmi bir açıklama yok. 

iPhone 12, 12 Max, 12 Pro ve 12 Pro Max olarak 4 farklı versiyonunu görmeyi bekliyoruz. Apple’ın tarihinde ilk defa 4 farklı modeli eş zamanlı olarak tanıtmasının ardında, giderek yükselen akıllı telefon fiyatları ve azalan küresel alım gücü yatıyor. Bu nedenle Apple, imajını bozmadan her alım gücüne hitap etmeye çalışıyor (Türkiye özelinde ise yeni bir iPhone modelini almak artık daha da zor).

iPhone 12, serinin hem baz modeli olacak hem de en uygun fiyatlı cihazı olarak düz iPhone 11, daha eski iPhone XR’nin yerini alacak, 2020 model iPhone SE’nin bir üst basamağı olarak konumlandırılacak. Max versiyonu ise aynı teknik özelliklerle daha büyük bir ekran deneyimi sunacak. iPhone 12 Pro ve Pro Max ise üst segmentin hakkını veren teknik özellikler ile iki farklı ekran ölçüsü, daha gelişmiş kamera ile karşımıza çıkacak. 

15 Eylül akşamı Apple’ın resmi etkinliğinde yaşanacak tüm gelişmeleri anbean sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın.