Dünyanın en popüler mobilya mağazalarından bir tanesi olan IKEA, oyuncuların sevineceği bir iş birliği duyurdu. IKEA tarafından yapılan açıklamalarda, oyuncu donanımı ve çevre birimleri sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olan ASUS ROG ile iş birliğine gidildiği ve uygun fiyatlı oyuncu mobilyaları üretileceği ifade edildi.

ASUS ROG ile IKEA’nın ortaklığı, ilk etapta yaklaşık 30 üründen oluşan bir seri haline gelecek. Üretilecek ürünler, ilk olarak 2021’in başında Çin’de piyasaya sürülecek. Ekim ayına gelindiğindeyse IKEA üretimi oyuncu mobilyaları, dünyanın dört bir yanında satın alınabilecek. Ne IKEA ne de ASUS ROG, üretilecek mobilyaların ne olduğuna değinmedi. Ancak muhtemelen, bu seride oyuncu koltuğu ve masa gibi özel ürünler göreceğiz.

Profesyonel oyuncular da bu iş birliğinin bir parçası

IKEA tarafından yapılan açıklamalara göre oyuncuların beğenisine sunulacak ürünler, şirketin Şanghay‘da bulunan Ürün Geliştirme Merkezi’nde üretilecek. Ayrıca IKEA mühendisleri, ürünlerin geliştirilmesi sürecinde profesyonel oyuncularla da fikir alışverişinde bulunacak. Yapılan açıklamalarda, yeni ürünler için atölye çalışmalarının başlatıldığı, bu çalışmalarda oyuncuların ihtiyaç duydukları işlevselliğe ulaşılacağı belirtiliyor.

ASUS ROG’un oyunculara olağanüstü seviyede deneyim sunduğunu ifade eden IKEA yetkilileri, ASUS ROG’un gücü ile kendilerinin mobilya üretim yeteneklerini birleştireceklerini, ortaya da etkileyici ürünler sunacaklarını söylüyor. Şirket yaklaşık 30 üründen oluşacak oyuncu mobilyası serisinde hangi ürünlerin bulunacağını açıklamıyor olsa da bu ürünlerin uygun fiyatlı olacağını ifade ediyor.