PlayStation’ın en çok sevilen serilerinden biri olan God of War yolculuğuna PlayStation 5’te devam edecek. Hatırlanacağı üzere PlayStation 4 için geliştirilen God of War hayli beğeni kazanmıştı. God of War 3’te yaşanan olayların sonrasını anlatan yapımda Kratos’u yaşlanmış ve çocuğu ile bir dağ kulübesinde yaşarken bulmuştuk.

Olympos tanrılarını ortadan kaldırdıktan sonra kendisini başka diyarlara atan Kratos bu sefer de İskandinav tanrılarının hedefi olmuştu. Oyunun en başından en sonuna kadar Baldur ile kapışan Kratos sonunda Freya ve Odin’in oğlunu öldürmeyi başarmıştı.

Elbette bu durum Odin’in oğlu ve Baldur’un üvey kardeşi Thor’u sinirlendirmişti. Oyunun sonunda Kratos’un bir kabusta Thor’u gördüğüne tanıklık etmiştik.

God of War Ragnarok PS5 için duyuruldu

Zaten bu gelişmeler bile oyunun devamının geleceğine dair en net göstergelerdi. Dolayısıyla PS5 etkinliğinde gelen duyuru da bizleri şaşırtmadı.

Tam etkinliğin biteceği esnada God of War logosu görüldü ve aşağıdaki ifade ekranda belirdi. Ardından da Santa Monica logosu geldi ve oyunun 2021’de geleceği duyuruldu.

Oyunun tam isminin God of War Ragnarok mu olacağı henüz belli değil. Belki God of War 2 ya da 5 te diyebilirler. Önemli olan yeni bir God of War oyununun gelecek olması. Muhtemelen bu oyun PS5 satışlarını da önemli ölçüde arttıracaktır.