Yeni nesil oyun konsollarıyla ilgili bilgilerimiz gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz günlerde Xbox Series S ve Xbox Series X’in Türkiye fiyatları hakkında bilgi sahibi olmuştuk. Şimdiyse Sony’nin gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte PlayStation 5’in fiyatı açığa çıktı.

Sony’nin resmi açıklamalarından önce Bloomberg’den Masahiro Wakasugi, oyun konsolunun fiyatını açıklamıştı ve konsolun 450 dolarlık bir fiyat etiketiyle geleceğini belirtmişti. Şimdiyse Sony, resmi fiyatı kullanıcılarla paylaştı.

PlayStation 5 Türkiye fiyatları

  • PlayStation 5: 499,99 dolar
  • PlayStation 5 Digital Edition: 399,99 dolar

Sony, 16 Eylül tarihinde, Türkiye saatiyle 23.00’da gerçekleştirdiği etkinlikte yeni nesil PlayStation’ın fiyatını açıkladı. PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition olarak iki seçenekle gelen yeni nesil oyun konsolu, kullanıcılara iki adet fiyat etiketini de sunmuş oldu. Yapılan açıklamalara göre PlayStation 5, 499,99 dolarlık (yaklaşık 3.750 TL + vergiler) fiyatıyla hayranlarıyla buluşurken PlayStation 5 Digital Edition’ın fiyatı ise 399,99 dolar (yaklaşık 3.000 TL + vergiler) olacak.

PlayStation 5 çıkış tarihi:

Sony fiyatla ilgili bir açıklama yaparken aynı zamanda konsolların ne zaman çıkacağını da hayranlarına duyurdu. Yapılan açıklamalara göre ABD, Japonya, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore’de bulunan PS5 hayranları konsolla 12 Kasım tarihinde buluşurken dünyanın geri kalanı 19 Kasım tarihinde konsolla buluşacak.