Teknolojik ev aletleri denildiğinde akla ilk gelen şirketlerden bir tanesi olan Güney Koreli teknoloji devi LG, kullanıcılarının karşısına yepyeni 4K OLED televizyonu olan LG OLED 65 inç GX serisiyle çıkıyor.

Biz de LG’nin bu seriye ait yeni canavarı LG OLED 65 inç GX’a yakından bakıyoruz. Peki, teknoloji devinin 65 inçlik bu dev OLED TV’si kullanıcılarına neler sunuyor gelin hep beraber bakalım.

LG OLED 65 inç GX tasarım özellikleri

İlk olarak bu canavarın nasıl konumlandırılacağı konusundan bahsedelim. Yeni 65 inçlik GX da daha önce incelemesini yaptığımız W serisi gibi duvara monte ediliyor ve tıpkı duvardaki bir tablo, bir çerçeve gibi yer alıyor. Televizyonun 2 cm’lik kalınlığı ise çerçeve ve tablo benzetmelerini tam olarak karşılar nitelikte.

LG OLED 65 inç GX‘u W serisinden tasarım olarak ayıran bir diğer göze çarpan özelliği de ses çıkışı için ekstra bir donanıma ihtiyaç duymaması. Bu sayede asılan duvarda çok daha sadece bir görünüme sahip oluyor ve kullanılmadığı durumlarda da bir tablo gibi görünebiliyor.

LG OLED 65 inç GX donanım özellikleri

LG’nin yeni cihazının donanım özelliklerinden ilk olarak bahsetmemiz gereken hiç şüphesiz ki OLED teknolojisi olacaktır. Bu teknolojide pikseller birbirinden bağımsız olarak çalışıyorlar. OLED teknolojisi, gece sahnelerinde ya da karanlık sahnelerde çok daha gerçekçi bir görsel deneyim sunuyor. Ayrıca OLED teknolojisi sayesinde mavi ışık daha az yayılarak göz sağlığı korunuyor.

Donanım özellikleri konusunda dikkate değer bir diğer nokta da 3. nesil α9 işlemciye sahip olması. Bu işlemcinin dikkat çekmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi de yapay zekâya sahip olması. İşlemci, yapay zekâsı sayesinde görüntüyü ve sesi içerisinde bulunan ortama en uygun şekilde izleyicisine sunabiliyor.

Tabii TV donanımı denildiğinde akla ilk olarak harici bir donanım olan kumanda geliyor. Netflix ve Amazon Prime’a direkt olarak yönlendiren tuşların olduğu kumandada sesli sanal asistan tuşu da bulunuyor ve bu sayede sesli komutla TV’de birçok işlemi sadece sesimizle gerçekleştirebiliyoruz.

Tüm bunlara ek olarak evinizdeki diğer nesnelerin interneti cihazlarının da bağlanabildiği ve kontrol edilebildiği bu TV’ye kablosuz bir şekilde Android ve iOS akıllı telefonların ekranları da yansıtılabiliyor. Bağlantı kablosuz olarak gerçekleştirilse de gecikme süresinin neredeyse olmadığını söyleyebiliriz.

Oyuncular için LG OLED 65 inç GX

Böyle yüksek donanım özelliklerine sahip olan bir cihazın oyuncuları da memnun etmemesi beklenemez. FreeSync ve G-Sync uyumluluğunun yer aldığı ilk televizyon olan GX, bu sayede bir oyuncu televizyonu olma unvanına da sahip olabiliyor.

FreeSync ve G-Sync özellikleri oyunlardaki yırtılmaların önüne geçiyor. FreeSync, AMD grafik kartlarıyla uyumlu bir şekilde çalışırken G-Sync, NVIDIA ekran kartlarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyor. 1 milisaniye gecikme süresine sahip olan televizyonun 120 Hz ekran tazeleme oranı bulunuyor.

LG OLED 65 inç GX’un fiyatı

Son olarak en çok merak edilen noktaya, yani fiyata gelecek olursak LG OLED 65 inç GX televizyonun fiyatı ülkemizde tam olarak 25 bin TL. LG’nin televizyonlarıyla ilgili daha detaylı bilgilere de buradan ulaşabilirsiniz.