Son dönemin popüler oyun türlerinden birisi hayatta kalma oyunlarıdır. Biz de bu anlamda ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz bazı oyunları sizler için derledik ve bu oyunların minimum sistem gereksinimlerini paylaştık.

Seçtiğimiz 5 hayatta kalma oyununu sizler için listeledik!

Gün geçtikçe popüleritesi daha artan hayatta kalma oyunları, belki de son zamanların en çok beğenilen oyun türleri arasında yer alıyor. Biz de buradan yola çıkarak oyuncular tarafından en çok beğenilenler arasında yer alan 5 hayatta kalma oyununu sizler için bir araya getirdik. İşte o oyunlar;

1) Conan Exiles
Barbar conan diyarında geçen bu oyunda kendi krallığınızı kurabilir ve devasa açık dünya haritasında düşmanlarınıza karşı destansı savaşlar verebilirsiniz. Çok oyunculu ve tek oyunculu seçenekleriyle ister arkadaşlarınızla çok oyunculu platformuyla diğer oyuncalara karşı mücadeleler verin. Küçük bir evden devasa kalelere ve bütün bir şehre kadar ellerinizle inşa edip krallığınızı kurun. İsterseniz de tek oyunculu seçeneğiyle vahşi conan topraklarında hayatta kalmaya çalışın.

Minimum sistem gereksinimleri

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 7 64 Bit/ Windows 8 64 Bit/ Windows 10 64 Bit
İşlemci: Intel Quad Core i5-2300 yada AMD FX-6300
Bellek: 6 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 560 (1GB) yada AMD Radeon HD 7770 (1GB)
DirectX: Sürüm 11
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 69 GB kullanılabilir alan

2) Green Hell
Keşfe çıktığınız balta girmemiş Amazon yağmur ormanlarında geçen açık dünyalı bir hayatta kalma oyunu olan Green Hell işlerin bir anda sarpa sarmasıyla birlikte yiyeceğiniz ve ekipmanınız olmadan kendinizi hayatta kalma mücadelesi içinde bulacağınız bir oyun. Co-op oynanabilme seçeneğiyle arkadaşlarınızla birlikte balta girmemiş ormanda güzel bir maceraya atılmanıza olanak sağlayabilir. Üstelik şu an %25lik bir indirimle steamden satın alabilirsiniz.

Minimum sistem gereksinimleri

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 7/8/10 64-bit
İşlemci: 3.2 GHz Dual Core 
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: GeForce GTX 660, Radeon RX 460
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 8 GB kullanılabilir alan

3) Subnautica
Esrarengiz bir şekilde vurulan uzay gemisinden kaçış kapsüllerinden birini kullanarak iniş yaptığınız tamamen suyla kaplı bir gezegende hayatta kalma mücadelesi verdiğiniz güzel bir maceraya ne dersiniz?

Minimum sistem gereksinimleri

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows Vista SP2 64-bit
İşlemci: Intel Haswell 2.5Ghz 
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: Intel HD 4600
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 20 GB kullanılabilir alan

4) ARK: Survival Evolved
Gözlerini ark isimli gizemli bir adada açarak başladığın bu oyunda teknolojik geliştirmeler yapmalı, kaynak toplamalı, bitkiler yetiştirmeli ve dinozor evcilleştirmelisin. Evcilleştirdiğin dinozorlar için ahırlar yapabilir, teknolojik araştırmalarla evini daha korunaklı ve sağlam yapabilirsin. Taş devrinden başlayıp günümüzün teknolojisine kadar gelebilir, silahlarını geliştirebilirsin. Ayrıca çok oyunculu seçeneği ile istersen arkadaşlarınla birlikte oyna istersen başka bir kabileye katılıp onlarla birlikte gelişip oyunun zevkini çıkar. Üstelik yakın zamanda büyük bir güncelleme alan Ark: Survival Evolved, Ark; Genesis güncelleme ismi  ile bir çok yeni özellikte bünyesine katmış bulunmakta.

Minimum sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit versions)
İşlemci:
Intel Core i5-2400/AMD FX-8320 
Bellek:
8 GB RAM
Ekran Kartı:
NVIDIA GTX 670 2GB/AMD Radeon HD 7870 2GB
DirectX:
Sürüm 10
Depolama: 60 GB kullanılabilir alan

5) Don’t Starve Together
Yaptığınız yapıların ve araştırmaların sonunun olmadığı uçsuz bucaksız bir oyun olan Don’t Starve Together’ ın grafikleri biraz çizgi film karakterlerini andırsa da zengin içeriği ve co-op oynanabilme özelliği ile arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz oyunlar arasına girmeyi başarıyor.

Minimum sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows Vista/Windows 7/Windows 8
İşlemci: 1.7+ GHz 
Bellek: 1 GB RAM
Ekran Kartı: Radeon HD5450
DirectX: Sürüm 9.0c
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 750 MB kullanılabilir alan

Sizler en çok hangi oyun türlerini seviyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.