Google Chrome tarama geçmişinizin açık hedef haline gelmek istemiyorsunuz, ancak tarama geçmişinizi nasıl sileceğinizi bilmiyorsunuz… Doğru yerdesiniz. Bu içeriğimizde Google Chrome tarama geçmişinizi nasıl sileceğinizi adım adım anlatıyoruz.

Google Chrome tarama geçmişi nasıl silinir?

Android’in varsayılan web tarayıcısı Google Chrome, tüm dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısı olma unvanına sahip olduğunu biliyor muydunuz? Fakat bilindiği üzere arama motoru Google, yapılan aramaları ve girilen web sitelerini içerisinde saklıyor. Bu durum kullanıcının rahatsız edici reklamlar veya istenmeyen hizmetlere maruz kalmasına sebep olabiliyor.

Bu tarz bir durumla karşılaşmamak için Google’ın arama geçmişinizi temizleyebilirsiniz. Peki Google arama geçmişi temizleme işlemi nasıl yapılır? Google arama geçmişi nasıl temizlenir? İşte cevabı;

Google Chrome tarama geçmişi silmek için uygulamanız gereken adımlar;

  1. Öncelikle Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Chrome uygulamasını açın.
  2. Sağ üstte Diğer   Geçmiş‘e dokunun.
    (Adres çubuğunuz ekranın alt tarafındaysa adres çubuğunda parmağınızı yukarı doğru kaydırın. Geçmiş’e dokunun)
  3. Bu işlemin ardından tarama verilerini temizle sekmesine dokunun.
  4. Zaman aralığı“nın yanında indirme geçmişinin ne kadarını silmek istediğinizi seçin. Eğer her şeyi silmek isterseniz Tüm zamanlar‘ı seçin.
  5. Tarama geçmişi“ni işaretleyin, ardından silmek istemediğiniz diğer verilerin işaretini kaldırın.
  6. Son olarak verileri temizle‘ye dokunun.

İşte bu kadar! 6 adımda tarama geçmişinizdeki istemediğiniz tüm verileri sildiniz. Nasıl yapıldığını merak ettiğiniz farklı konular var ise lütfen bizimle paylaşmayı unutmayın. Siz bize sorun, biz ise siz değerli okuyucularımız için yine benzer bir içerik ile nasıl yapıldığını adım adım anlatalım.