Apple, mobil cihazlarında kullandığı FaceID sisteminin kapsama alanını genişletiyor. Son macOS Big Sur betasında Apple'ın FaceID özelliğini Mac cihazlara getirmeyi planladığı görüldü. Bulunan bir kod parçası, çok yakında Mac cihazlarda yüzle kilit açma özelliğinin geleceğini gösteriyor.

Teknoloji devi, FaceID teknolojisini ilk olarak iPhone X cihazında kullanıcılarına sunmuştu. O dönem, projenin dâhili ismi olan “PearlCamera” iOS güncellemesinde bulunmuştu. Geliştiriciler, bu sefer de macOS Big Sur 3. Geliştirici Betası'nda “PearlCamera” referansına rastladı.

FaceID, Mac'e geliyor

Fossbytes'ta yer alan habere göre macOS'un beta sürümünde PearlCamera'ya ek olarak “FaceDetect” ve “BioCapture” gibi kodlara da rastlandı. İsimlerinden de anlaşılabileceği gibi bunlar, Apple'ın MacBook'larda yüz kilidi üzerinde çalıştığını gösteriyor. Ancak proje şu an erken aşamada ve FaceID özelliğinin MacBook kullanıcılarına sunulması biraz zaman alabilir.

Tabii FaceID özelliğiyle birlikte MacBook'lar güvenlik anlamına bir adım daha öteye gitmiş olacak. MacBook Air ve MacBook Pro cihazlarda hâlihazırda klavyeye gömülü TouchID sistemi bulunuyor. iMac'ler de gömülü bir klavye bulunmadığı için FaceID gerekli bir güvenlik çözümü olabilir.

FaceID teknolojini MacBook cihazlarda kullanabilmek için atılması gereken önemli adımlardan bir tanesi Neural motorunu cihazlara eklemek olacak. Neural motor, yüz verilerini analiz etmede kullanılan ana bileşenlerden bir tanesi. Apple'ın Intel yongalarını bırakarak Apple Silicon ile üreteceği ilk MacBook bu sene içerisinde kullanıcılara sunulacak ki bu cihaz FaceID özelliğinin yer alması da muhtemel.

Peki, siz FaceID teknolojisinin Mac cihazlara gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce böyle bir hamle Mac cihazlar için gerekli mi? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.